{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Opvoeding > Top 10: dingen die je je kleine dreumes moet aanleren

Advies > Peuter > Opvoeding > Top 10: dingen die je je kleine dreumes moet aanleren

Top 10: dingen die je je kleine dreumes moet aanleren

Doe ik het allemaal wel goed? Is ze gelukkig? Hier een paar tips die je vanaf het begin het beste je kindje kunt aanleren:

Afbeelding blog 'Top 10: dingen die je je kleine dreumes moet aanleren'

Als moeder heb je natuurlijk veel aan je hoofd. Je wil dat je kindje het fijn heeft en hier maak je je weleens zorgen om. Doe ik het allemaal wel goed? Is ze gelukkig? Blijf vooral rustig en blijf dicht bij jezelf. Hier een paar tips die je vanaf het begin het beste je kindje kunt aanleren:

1. Laat hem/haar van het eigen lichaam houden
Veel vrouwen houden niet (of pas heel laat) van het eigen lichaam en respecteren het. Voed je kind op met de levensles dat ze blij moet zijn met het gezonde en mooie lichaam dat ze gekregen heeft.

2. Laat hem/haar van anderen houden
Voed je kind op als een liefdevol persoon naar anderen. Het attent zijn en houden van anderen is erg belangrijk om als kind mee op te groeien. Dit geeft erg aan wat voor persoon het later wordt.

3. Laat merken dat ze niet altijd alles kan krijgen wat ze wil
Het is belangrijk om een kind te laten merken dat het niet vanzelfsprekend is om alles te krijgen wat ze wil. Er zijn financi毛le grenzen die je als familie moet stellen. Wanneer een kind met dit idee opgroeit, krijgt ze er respect voor en went ze niet aan het feit dat ze alles zomaar krijgt.

4. Maak duidelijk dat je altijd van hem/haar houdt
Het is ontzettend belangrijk om je kleine te laten weten dat je altijd achter haar staat. Baalt ze even van zichzelf of voelt ze zich niet populair? Laat haar merken dat ze altijd bij je terecht kan en dat mama er altijd voor haar is!

5. Maak duidelijk dat niemand perfect is
Biedt als moeder snel je excuses aan bij een fout (en leg de fout uit). Hierbij leert je kind dat iedereen fouten maakt, dat niemand perfect is en dat ze sowieso mooi is zoals ze is!

6. Zorg dat hij/zij zichzelf altijd goed zal voeden
Als moeder van een baby is het nu nog aan jou wat je kindje eet. Echter zal dit niet altijd zo blijven. Door middel van een gezond leefpatroon kun je je kind aanleren om ook later nog goed voedsel te waarderen. Zo wordt het gezonde leefpatroon verlengd!

7. Maak de sfeer niet altijd te serieus
Neem goed de tijd om je kindje lekker zichzelf te laten zijn en veel te lachen. Het is belangrijk om - buiten de serieuze momenten - veel tijd te besteden aan het samen lachen en plezier te schoppen.

8. Kom erachter wat hij/zij graag doet en DOE HET!
Iedereen heeft voorkeur voor bepaalde dingen. Niets is leuker voor een kind dan te doen wat ze graag doet en waar ze plezier in heeft. Kom hier als ouder achter en stimuleer deze activiteit!

9. Laat de eigen stijl ontwikkelen
Als moeder is de kans groot dat de stijl van je kind anders zal zijn dan die van jou. Stimuleer echter toch dat ze dit doorzet, want dan is ze zichzelf. Er is niemand zoals j贸煤w kindje en daar ben je trots op!

10. Geloof in hem/haar en laat het eigen leven leiden
Laat je kindje altijd doen wat ze graag doet en stuur ze geen richting op. Geloof in haar mogelijkheden en vertrouw erop dat ze haar eigen dromen na kan jagen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je