{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Ontwikkeling > Lego Duplo: speciaal voor de kleintjes!

Advies > Peuter > Ontwikkeling > Lego Duplo: speciaal voor de kleintjes!

Lego Duplo: speciaal voor de kleintjes!

Afbeelding blog 'Lego Duplo: speciaal voor de kleintjes!'

Iedereen met kinderen heeft wel iets van Lego in huis. Waarschijnlijk heb je er zelf mee gespeeld toen je klein was of was je lid van de Lego club. Voor de allerkleinste van 1,5 tot 5 jaar oud is Lego Duplo te verkrijgen.

Geschiedenis Duplo

Lego Duplo is al sinds 1969 op de markt. Duplo betekent tweemaal, wat wil zeggen dat de blokken van Duplo 2x zo groot zijn dan die van de gewone Lego. De stenen van Duplo zijn zo gemaakt dat ze niet door je kind ingeslikt kunnen worden. Want ja, die ukjes stoppen op een gegeven moment alles in hun mond.

Voor de baby’s was er Duplo Baby, blokken met grote bolle noppen. Deze worden echter niet meer gemaakt, hiervoor is dan wel een heel uitgebreid assortiment aan Lego Duplo voor in de plaats gekomen. Had je vroeger alleen blokken in de primaire kleuren blauw, rood, geel en groen. Tegenwoordig bestaat Lego Duplo in allerlei kleuren en vormen.

Thema's Lego Duplo

Duplo is er speciaal voor meisjes en jongens, maar ook Duplo die voor beide geschikt zijn. Er is ook Duplo te koop met speciale thema’s van tekenfilmfiguren, zoals Winnie de Poeh, Assepoester, Sneeuwwitje, Cars, en Toy Story. In Nederland zijn er verschillende thema’s te vinden in de winkel. Zo is er voor de meisjes prinsessen Duplo of Duplo met basisstenen zowel roze als klassieke kleuren.

Onder leerzame bouwstenen vind je pakketten waar stevige bouwkaarten bij zitten, zodat je kleintje ziet wat hij/zij kan bouwen. Pakketten in de vorm van een plastic opbergdoos met sorteerplaten zodat je kind de vormen kan vinden en herkennen die hij/zij nodig heeft. En niet te vergeten genummerde stenen waarmee de kleintjes op een leuke manier leren tellen.

Tevens bestaat er de collectie die Duplo Ville heet. Dit is een zeer uitgebreid thema met alles in en rond een stad. Je kunt het dus zo groot maken als je zelf wilt. Er zijn treinen met allerlei toebehoren, reddingsdiensten (zoals politie, brandweer, ambulance), boerderijsets met boerderijdieren en alles wat daarbij hoort. Je kunt naar de stadsdierentuin of nog avontuurlijker… op safari. Zoals je ziet is er eigenlijk te veel om op te noemen, maar er is zeker voor ieder kind wel iets leuks te krijgen bij Lego Duplo.

Niet alleen leuk maar ook leerzaam

Lego Duplo is niet alleen leuk om te zien, maar ook heel leerzaam. Je kind leert in het begin verschillende kleuren en vormen herkennen. Het leert samen met jou dat je de blokken kunt stapelen en weer van elkaar kunt halen. Dit is een perfecte manier om de fijne motoriek te oefenen. Dit gaat al snel beter en je kleintje wordt dan ook snel steeds handiger in het bouwen.

Door de herkenbare Dulpo dieren kun je op een leuke manier je kind de namen van dieren leren en natuurlijk welk geluid ze maken. Naarmate je kind ouder wordt zal je zien dat het meer dingen ontdekt en zijn/haar fantasie zich meer ontwikkelt. De ukkepuk gaat huisjes maken, met de auto’s rijden en niet te vergeten een zo hoog mogelijke toren bouwen. En wat is er nu leuker dan samen met papa en mama zo veel te leren samen met Duplo.

Speelt jouw kleintje ook met Lego Duplo en wat is zijn favoriete thema? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je