{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Gezondheid > Insectenbeet bij je kind

Advies > Peuter > Gezondheid > Insectenbeet bij je kind

Insectenbeet bij je kind

Afbeelding blog 'Insectenbeet bij je kind'

Het is nooit leuk als je kind wordt gebeten door een insect. Insectenbeten kunnen pijnlijk zijn of flink jeuken. Als je kind bijvoorbeeld is gestoken door een mug, kan hij of zij helemaal gek worden van de jeuk. Maar wat kan je hier tegen doen en hoe kan je een insectenbeet herkennen? Hieronder een aantal insecten die steken en tips om dit tegen te gaan.

Wat helpt tegen muggen?

Een tak van een notenboom op de kinderkamer neerleggen zorgt ervoor dat de muggen wegblijven. Muggen hebben een hekel aan noten. Verder kun je ook noten eten, de muggen vinden de geur niet lekker van noten en dit kan er voor zorgen dat je minder vaak wordt gestoken.

Teek verwijderen en vermijden

Als je met je kind in het bos gaat wandelen, dan kun je een tekenbeet oplopen. Het is noodzakelijk om je kind goed aan te kleden als je naar het bos gaat, zodat een tekenbeet eventueel voorkomen kan worden. Als je terug komt uit het bos is het belangrijk om je kind goed te controleren of het geen tekenbeet heeft opgelopen. Kijk als ouder goed in de oksels, liezen en knieholtes. Op alle plaatsen in het lichaam kunnen tekenbeten voorkomen. Alleen in de oksels, liezen en knieholtes komen ze vaker voor. Heeft je kind een tekenbeet opgelopen? Dan is het is belangrijk om de tekenbeet binnen 24 uur te verwijderen. Je kunt de tekenbeet verwijderen met een (teken)pincet. Zorg er wel voor dat je het wondje goed schoonmaakt met alcohol.

Wespen

In de zomer heb je veel meer kans dat je kindje wordt gestoken door een wesp. Wespen zijn namelijk dol op zoete drankjes en voedsel en daar komen ze dan ook meteen op af. En wat dacht je van zo een vreselijke wespennest. Hierdoor zijn ook veel kinderen bang voor wespen. Als je zoon of dochter door een wesp is gestoken is het belangrijk om de wesp te doden, want een wesp kan vaker steken en je wilt natuurlijk niet dat er weer iemand wordt gestoken. Een wesp laat geen angel achter als hij heeft gestoken. Je kunt het voor de zekerheid wel controleren, want soms kan het toch voorkomen dat er een angel in de huid zit. Als er een angel in de huid van je kindje zit, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Als uw kindje niet allergisch is, dan zal de steek vaak gaan jeuken en opzwellen. Mocht je kindje vaker door een wesp zijn gestoken, dan kun je voor de zekerheid naar de huisarts of naar het ziekenhuis gaan. Bij meerdere steken is het mogelijk dat je kindje op een plaats gestoken kan zijn die gevaarlijk is. Je kunt hierbij denken aan de neus, keel of mond. Sommige kinderen zijn allergisch voor wespen en dan kan het gevaarlijk zijn als een kind wordt gestoken door een wesp.

Welke tips heb jij bij een insectenbeet bij je kind?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je