{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Feest > Traktaties op school of op het kinderdagverblijf

Advies > Peuter > Feest > Traktaties op school of op het kinderdagverblijf

Traktaties op school of op het kinderdagverblijf

Je kind is bijna jarig en daar hoort trakteren bij! Wat laat je je kind trakteren op school of op het kinderdagverblijf? Ga je iets feestelijks maken of simpelweg een traktatie kopen? Kun je er veel tijd aan besteden of heb je dat niet? En hoeveel mag het kosten? We geven wat tips voor traktaties op school of op het kinderdagverblijf.

Afbeelding blog 'Traktaties op school of op het kinderdagverblijf'

Traktaties op school of op het kinderdagverblijf

Je kunt het natuurlijk zo gek en zo duur maken als jezelf wilt. Het is geen wedstrijd tussen ouders wie de duurste traktaties uitdeelt. Kinderen hechten daar geen waarde aan. Voor hen is het belangrijk dat ze iets leuks trakteren, iets naar hun smaak. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën voor traktaties op school of op het kinderdagverblijf.

TRAKTATIE BLOEMETJES MET DANOONTJE OF APPELMOESBAKJE

Knip een mooie bloem uit stevig karton of rubber (te koop bij een discount winkel als Zeeman, Action). Maak een gat in het midden van de bloem, ter grootte van het bakje appelmoes of Danoontje wanneer je deze op z’n kop houdt. De bloem steunt dan op de uitstekende randje van het bakje. Teken op de bloem een bij, lieveheerbeestje of een vlinder. En schrijf de naam en leeftijd van de jarige job erbij. Een leuke, kleurrijke traktatie voor kleintjes.

TRAKTATIE RUGZAK VAN DORA OF DIEGO

Deze traktatie is helemaal leuk voor Dora- of Diegofans. Zoek op internet een ‘werktekening’ van dit rugzakje. Gebruik stevig papier voor om het te maken. Voor de ogen, mond en wenkbrauwen kun je rubber of vilt gebruiken, dit ziet er net wat leuker uit dan erop getekend.
Maak schouderbanden en een zakje voor Kaart (dit is een personage uit de Dora-reeks). Voeg als extra touch een kaart toe met ogen, een mond en wenkbrauwen. En je Dora-rugzak is klaar.
Je kunt hier allerlei traktaties indoen, zoals een uitdeelzakje koekjes of een doosje krentjes. Zet het in een leuke mand, versier deze met Dora figuren en klaar is de traktatie. Een absoluut succes!

TRAKTATIE LUCHTBALLON

Een ouderwetse traktatie: een luchtballon. Per traktatie hen je een plastic bekertjes nodig, 4 rietjes en een ballon. Maak de 4 rietjes aan een bekertje vast. Blaas de ballon op, plak deze vast tussen de vier rietjes en je hebt een luchtballon. Simpel en snel! In het bekertje kun je de traktatie doen. Bijvoorbeeld popcorn of yoghurtrozijnen.

TRAKTATIE GIRAFFES EN APEN

Dieren uit de dierentuin doen het ook altijd goed als traktatie. Je kunt van wc-rolletjes hele leuke giraffes of apen maken. Bekleed de wc-rol met de juiste kleur papier. Maak met muizentrapjes armen en benen (en voor de giraffes een nek). Knip en plak een leuke kop erop. En verstop in je wc-rol iets lekkers.

TRAKTATIE STRIPFIGUREN EN KARAKTERS

Is je kind helemaal fan van Cars of Hello Kitty, dan is een traktatie hiervan natuurlijk erg leuk. Je maakt het vrij simpel wc-rolletjes. Zoek een leuke afbeelding van zijn/haar favoriete karakter. Print deze uit (of maak deze na met stevig papier, rubber, vilt, etc.) Bekleed de wc-rol in de juiste kleur, plak het karakter er tegenaan zodat de wc-rol niet meer zichtbaar is en de traktatie kan in de wc-rol.
Wil je all-the-way gaan, combineer het dan met een Hello Kitty knutsel of met met Hello Kitty koekje.

TRAKTATIE EIERKOEK-MUIS

Snij een kleine eierkoek doormidden. Smeer er boter op en plak deze tegen elkaar. Maak muizenoogjes door twee krentjes in de eierkoek te duwen. En gebruik een dropveter als staart. Leuke traktatie en redelijk gezond.

TRAKTATIE APPEL SCHILDPAD

Snij de appel door het midden. Doe een druig op een prikker en prik deze vast op de appel. Dit is het hoofd. Met vier kaasblokjes maak je de poten. Prik ook deze vast aan de appel.

TRAKTATIE RUPSJE NOOITGENOEG

Rijg witte druiven aan een lange satéprikker of aan een drop- of fruitveter. Maak vervolgens de kop van een rode druif. Presenteert de rupsjes op een groot blad en het is helemaal klaar.

TRAKTATIE ONTBIJT-KOEK-MONSTER

Snij een ontbijtkoek in plakken en pak deze in met folie. Maak een Knip uit papier een Koekiemonster (makkelijk te vinden op internet) en met zijn mond open. Je stopt hier het plakje ontbijt koek in. Een leuke traktatie voor de wat kleinere die Sesamstraat leuk vinden.

TRAKTATIE MANDARIJN

Van een mandarijn kun je van alles maken. Zoals een piratenhoofd, door met crêpepapier een hoofddoek te maken en een gezichtje met ooglapje op de mandarijn te tekenen. Of een dier, zoals een paard. Maak van stevig papier vier poten. Pak de mandarijn in met bruin crêpepapier en knip een leuke kop. Met een mandarijn kun je alle kanten op! En het is nog gezond ook!

TRAKTATIE BELLENBLAAS VLINDER

Wil je er een cadeautje bij doen, dan zou je een vlinder bellenblaas kunnen maken. Het potje bellenblaas gebruik je als lijfje van de vlinder. De vleugels maak je van papier en plak je eraan vast.

TRAKTATIE BETAALBAAR CADEAUTJE

Bij de discounter zijn regelmatig leuke kleine uitdeelcadeautjes te koop, zoals kleine schriftjes, kleine boekjes, een fluit, potlood etc.

Heb je ook leuke traktatie ideeën? Deel ze in de reacties!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je