{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Feest > Kinderfeestje, je kindje wordt 2 jaar!

Advies > Peuter > Feest > Kinderfeestje, je kindje wordt 2 jaar!

Kinderfeestje, je kindje wordt 2 jaar!

Afbeelding blog 'Kinderfeestje, je kindje wordt 2 jaar!'

Nog even en je kindje wordt alweer 2 jaar… Alvast gefeliciteerd!! Natuurlijk hoort daar een taart met 2 kaarsjes bij, maar wat kan je als mama of papa van een bijna-peuter nog meer doen om er een onvergetelijk feestje van te maken?

Uitnodiging maken

Maak zelf een feestelijke uitnodiging met daarop duidelijk de specifieke tijden vermeld van het kinderfeestje. De meeste 2-jarigen slapen nog s `middags en zo`n feestje is al vermoeiend genoeg. Nodig iedereen dan uit van bijvoorbeeld 11.00 tot 13.00 uur en/of van 15.00 tot 17.00 uur. De meeste jonge kinderen houden niet van extreme drukte. Het beste is het dan ook om alleen de familie en wat goede vrienden uit te nodigen.

De aankleding

Juist hele jonge kinderen genieten van een vrolijk versierd huis. Dus pak maar lekker uit met slingers, ballonnen en vergeet de (kinder)stoel van je kindje niet te versieren. Natuurlijk hoort er ook een echte feestmuts bij. Heeft jouw bijna-jarige nog een ouder broertje of zusje? Laat hem of haar dan eens een feestmuts voor zijn/haar jonge broertje of zusje maken. Succes gegarandeerd op het kinderfeestje!

Hapjes verjaardag

Maak een schaal met daarop vrolijke servetjes met allemaal lekkere hapjes. Denk hierbij aan soesjes, spekjes, blokjes kaas of kaasstengels. Ook vinden de meeste kleintjes soepstengels met een likje smeerkaas erg lekker. Daarnaast moet er natuurlijk ook een taart komen. Bij de banketbakker is het vaak mogelijk om een taart met een foto van het kind of zijn favoriete figuurtje te laten maken. Ook bij de HEMA kan je voor een redelijke prijs de leukste en lekkerste kindertaarten kopen met een afbeelding van bijvoorbeeld Jip en Janneke, een brandweerauto of een foto van het kindje zelf.

Foto`s

Vergeet niet om je fotocamera bij de hand te houden. Voor je het weet vergeet je in het feestgedruis om de mooiste of grappigste momenten vast te leggen van het kinderfeestje.

Cadeautjes

Natuurlijk hoort er bij een kinderfeestje een leuke cadeautje. Toch is het belangrijk om je kind niet te overladen met tassen vol cadeau `s. Kinderen van deze leeftijd kunnen nog helemaal overruled worden door teveel cadeau ‘s. Ze hebben dan ook helemaal geen zin meer om cadeautjes uit te pakken.

Vragen genodigden naar cadeautips? Vraag dan om iets nuttigs als een leuke pyjama, slofjes of een bon van een zaak waar je regelmatig spullen koopt voor de jarige (bijvoorbeeld Prenatal). Verder zijn er natuurlijk nog tientallen cadeautjes die kinderen van deze leeftijd geweldig vinden.

Hieronder een aantal tips:

 • Een keukentje
 • Een pop of auto
 • Een loopfiets
 • Een dvd van Zandkasteel of Bumba
 • Iets van Duplo (bijvoorbeeld ‘taartjes maken’)
 • Iets van Little People
 • Buitenspeelgoed
 • Kinderboekjes

Ga je liever voor een origineler cadeau? Denk dan aan:

 • Het eerste echte ondergoedsetje (in plaats van de rompertjes)
 • Een gepersonaliseerd boekje, online vind je diverse mogelijkheden
 • Een gepersonaliseerd tasje of koffertje. Dit kan bijvoorbeeld bij Bulbby.

Tenslotte de allerlaatste en belangrijkste tip: geniet!

Heb jij nog tips voor het organiseren van een kinderfeestje? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je