{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Feest > Kinderfeestje 3 jaar!

Advies > Peuter > Feest > Kinderfeestje 3 jaar!

Kinderfeestje 3 jaar!

Afbeelding blog 'Kinderfeestje 3 jaar!'

Hoera! Je kindje is alweer 3 jaar! Wat vliegt de tijd toch. Het lijkt nog maar zo kort geleden dat je kleine man of je kleine meisje als baby in je armen lag en nu is het al een heel persoontje. Dat moet gevierd worden! Maar hoe ga jij het kinderfeestje organiseren? En wat voor cadeautjes zijn geschikt voor 3-jarigen?

Een kinderfeestje

Een gezellig feestje thuis met een paar vriendjes en vriendinnetjes van je kindje, klinkt gezellig. Maar wat ga je doen op zo’n kinderfeestje?

Versier je huis met mooie gekleurde slingers en ballonnen. Nodig een paar vriendjes en vriendinnetjes uit, ongeveer 5 of 6 kinderen, om het overzichtelijk te houden. Bij 3-jarigen is het fijn als er tenminste een van de ouders bij blijft. In de zomer kun je ook lekker in de achtertuin of in het park leuke dingen doen.

Zorg voor wat lekkere hapjes voor zowel de kinderen als de ouders. Denk hierbij aan sandwiches, prikkertjes met kaas, worstjes, tomaatjes en dergelijke. Ook kun je wat lekkere koeken op tafel zetten, pakjes drinken en fruit. En daarnaast natuurlijk een verjaardagstaart of cakejes.

Maar hoe kun je die kindjes bezighouden op zo’n dag? Je kunt leuke bekende spelletjes doen, zoals schatzoeken, stoelendans of spelletjes met een bal. Ook kun je gaan vingerverven of kleien. Aan het einde van zo’n gezellig feestje kun je alle kindjes een afscheidscadeautje geven. Denk hierbij aan een klein zakje met snoepjes, een koek, bellenblaas of een ander leuk klein cadeautje. Wil je het wat uitgebreider aanpakken, dan kun je een feest met een thema geven, afhankelijk van het geslacht van je kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een barbiefeest, prinsessenfeest, piratenfeest of Sesamstraatfeest.

Cadeautips

Op 3-jarige leeftijd vinden kinderen soms het inpakpapier leuker dan het cadeau zelf. Dit betekent niet dat ze het cadeau niet leuk vinden, maar papier en verpakkingen zijn toch spannend. Welk cadeau je je kind geeft, hangt af van je kind. Hoever is hij in zijn ontwikkeling, zijn er dingen die hij op dat moment aan het leren is of heeft hij bepaalde interesses.

Je kunt denken aan een fietsje of speelgoed voor aan het strand als jullie bijna op vakantie gaan. Ook verkleedkleren kunnen een schot in de roos zijn. Leuke puzzels, boekjes of tekenspullen. Poppen of autootjes. Kies niet iets wat jij zelf leuk vindt, maar waar je je kindje echt een plezier mee doet. Op de website Slimmer spelen kun je eventueel op ideeën komen.

Hoe vier jij het kinderfeestje van je kindje en heb jij nog tips? Geef je reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je