{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Relatie > Baby geen bindmiddel in relatie

Advies > Mama > Relatie > Baby geen bindmiddel in relatie

Baby geen bindmiddel in relatie

Uit onderzoek is nu gebleken dat stellen tevergeefs denken dat een baby een bindmiddel kan zijn en hun relatie goed zal doen. Een baby zorgt juist eerder voor opschudding, wat dus een denkfout is van sommige stellen.

Afbeelding blog 'Baby geen bindmiddel in relatie'
Ander (zelf)beeld
Brits onderzoek toont aan dat - buiten natuurlijk de uiterst gelukkige momenten - je vaak ineens anders aan gaat kijken tegen jezelf en intimiteit met je partner. Veertig procent van de ondervraagde vrouwen is bang dat ze niet meer aantrekkelijk en interessant genoeg is voor haar man.

Opschudding

Het krijgen van een kindje kan blijkbaar je relatie flink door elkaar schudden. Je kan minder lekker in je vel gaan zitten door alle zorgen die bij het krijgen van een kind komen kijken. Maar liefst twee op de drie ondervraagde ouders heeft twijfels over de relatie, terwijl ze die voor de geboorte van het kind nog niet had.

Geen seks

Er zijn veel ouders die - bij het krijgen van een kindje - even vergeten dat ze ook nog geliefden van elkaar zijn, en niet alleen verdienende ouders. Hierbij gaf een kwart deel van de mannen aan dat ze bang zijn dat hun vrouw na de geboorte van het kind geen zin meer heeft in seks. Het is belangrijk om wel genoeg tijd voor elkaar vrij te maken. Het ouderschap moet niet problemen brengen rondom seks en intimiteit. Een oppas kan zomaar veel werk uit handen geven waardoor jullie lekker samen een avondje of dagje uit kunnen! Uit eten, een theatervoorstelling of een bioscoopbezoek kan zomaar veel plezier en romantiek terug brengen in de relatie. Het is belangrijk om dit te doen v贸贸rdat je (meer) kindjes krijgt, maar ook tijdens het ouderschap.

Foute gedachte

Er zijn zelfs vrouwen die stoppen met de pil, zodat ze zwanger raakt en vervolgens haar partner niet bij haar weg gaat. Uiteraard is dit fout om te doen, maar nu blijkt dat het dus ook niet eens zou helpen. Integendeel! Het krijgen van een baby blijkt dan een grotere beslissing dan trouwen of verhuizen. Hier wordt regelmatig van tevoren niet bij nagedacht. Meer dan een kwart van de onderzochte stellen, verlangt zelfs naar wat vrije tijd in plaats van constant aandacht te moeten schenken aan de baby. Een kwart van de stellen heeft zelfs geen relatie meer met de partner waarmee ze een eerste kind kregen. Veertig procent hiervan ging al uit elkaar tijdens de zwangerschap of de eerste drie levensjaren van het kind.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #baby, #relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je