{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > Zwanger van je eerste: nog even genieten met z’n tweetjes

Advies > Mama > Mama zijn > Zwanger van je eerste: nog even genieten met z’n tweetjes

Zwanger van je eerste: nog even genieten met z’n tweetjes

Zwanger van de eerste? Nu ben je nog samen, met zijn tweetjes. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je hoeft geen rekening te houden met slapende kinderen.

Afbeelding blog 'Zwanger van je eerste: nog even genieten met z’n tweetjes'

Hoera! Zwanger! Misschien heb je er lang op moeten wachten, misschien gebeurde het wel sneller dan verwacht, of misschien was het helemaal niet gepland, maar toch is het zo: je bent voor het eerst zwanger! Wanneer je er achter komt dat je zwanger bent, verandert je leven al direct. Je gaat opletten op wat je eet, je bent misschien misselijk en je gaat nadenken over jullie toekomst. Nu ben je nog samen met je partner, en ben je eigenlijk alleen verantwoordelijk voor jezelf. Straks ben je ook verantwoordelijk voor het kleine mensje dat in je buik groeit! 

Zwanger? Voorbereiden en nog even genieten met zijn tweetjes!

Je zwangerschap duurt 9 maanden, vaak kom je er niet achter dat je zwanger bent voordat je zo ongeveer 4 weken zwanger bent. Dan is er dus al een maand voorbij. Je hebt dan nog 8 maanden om je voor te bereiden op de bevalling en de tijd erna. Sommige vrouwen komen er pas (veel) later achter dat ze zwanger zijn, zij hebben dus korter de tijd om zich voor te bereiden. Naast alle spulletjes die je nodig hebt voor je baby, het regelen van kraamzorg, zwangerschapsverlof en dergelijke, is het ook goed om er bij stil te staan dat je straks niet meer met zijn tweetjes bent, maar met zijn drietjes (of meer, als je een meerling verwacht). Geniet dus nog maar even met zijn tweetjes!  

Zwanger en (uit)slapen

Zwanger van de eerste? Nu ben je nog samen, met zijn tweetjes. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je hoeft geen rekening te houden met slapende kinderen of kinderbedtijd. Je kunt uitslapen, doorslapen en zo veel slapen als je wilt. Straks kan dat niet meer. Zeker in het begin zal je kindje niet meteen doorslapen en er zijn ook niet heel veel kinderen die echt uitslapen (slaap je nu rustig uit tot een uur of 11? Straks ben je blij als je tot half 8 mag slapen!). Geniet er nog even lekker met zijn tweetjes van. Heb je een luie zondag? Blijf dan ook lekker lui in bed liggen en ga lekker niks doen. Lees een boek of kijk samen een film.  

Zwanger? Nog even weg met z’n tweetjes

Het is ook een goed idee om nu je zwanger bent nog even lekker met z’n tweetjes weg te gaan. Neem nog even bewust de tijd voor elkaar, want straks zal je (vooral in het begin) echt even wat minder tijd voor elkaar hebben. Zo maar even uit eten gaan wordt ook lastiger, want je kleintje moet op tijd naar bed, en je hebt (meestal) niet zomaar een oppas klaar staan. Ga daarom nog even lekker met z’n tweetjes op vakantie. Je hoeft echt niet ver of lang weg te gaan. Een weekendje in een hotelletje vlakbij kan ook erg fijn zijn. Je bent er dan toch even samen helemaal uit en hoeft je niet bezig te houden met de dagelijkse ‘beslommeringen’. Ga lekker uit eten, ga samen naar de film en doe de dingen die je graag nog wilt doen, die wat lastiger te doen zijn met een baby. Ga je liever verder weg? Vergeet dan niet je reisapotheek en vermijd de brandende zon in verband met het risico op een zwangerschapsmasker.  

Straks met z’n drietjes

Als jullie baby straks geboren is, zal je in het begin wat minder tijd voor elkaar hebben. Je moet wennen aan je nieuwe rol als mama en papa en je moet wennen aan dat je veel met de baby bezig bent. Na een tijdje, als jullie gewend zijn, zal je merken dat je weer meer tijd voor elkaar vrij kunt maken. Jullie baby slaapt wat beter of je kan hem (of haar) af en toe bij een oppas achter laten. Ook dan kunnen jullie er weer lekker tussen uit, samen met je kindje (of wie weet mag jullie kindje wel een weekendje bij iemand logeren). Het is misschien even wennen, maar ook met z’n drietjes kunnen jullie lekker op pad. Het zal niet hetzelfde zijn als met zijn tweetjes, maar zeker net zo leuk! 

Zijn jullie ook met zijn tweetjes nog een weekendje / weekje weggegaan toen jij zwanger was van de eerste? Reageer hier! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je