{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > Weg met die wallen onder de ogen!

Advies > Mama > Mama zijn > Weg met die wallen onder de ogen!

Weg met die wallen onder de ogen!

Doordat je vermoeid bent, zijn er nu dikke wallen en kringen te zien onder je ogen. Wat kan je doen om het te voorkomen en tegen te gaan?

Afbeelding blog 'Weg met die wallen onder de ogen! '

Sinds je kindje er is, lijkt het soms of het een eeuwigheid is geleden dat je een goede nachtrust heb gehad, en ja het is jammer genoeg te zien aan je gezicht! Door dat je vermoeid bent zijn er nu dikke wallen en kringen te zien onder je ogen. Wat kan je doen om het te voorkomen en tegen te gaan?

Hoe voorkom je wallen en kringen?

Voorkomen is altijd beter als genezen! en ook zo kan je wallen voor een groot deel voorkomen.

Als eerste begin met een goede oogverzorging. Zo voedt je de huid onder de ogen en houdt je de vochtbalans in peil. Welke oog crème geschikt voor jou is kan je navragen bij de dichtstbij zijnde parfumerie en drogist. Zodra je een crème in huis hebt is het verstandig om elke ochtend en avond na het reinigen van het gezicht aan te brengen. Let op: Breng de crème nooit aan op het bewegend ooglid. En klopt de crème vanaf de neus naar buiten toe zo zal de crème op de juiste plek terecht komen.

De grote blauwe kringen met bloedvaatjes op het oppervlak, we zijn het er over eens dat dit het verre is van een mooi gezicht. Naast camoufleren kan je weinig doen. Kringen zijn een deel erfelijk maar door een slechte voeding en een slecht patroon en te weinig slaap kan je het zelf wel erger maken.

Wat te doen tegen wallen?

Ook als je al wallen hebt is een goede oogverzorging belangrijk! Veel vrouwen en vooral moeders hebben last van wallen door vermoeidheid. Wallen zijn een ophoping van vocht en als je er last van hebt zal dit gedurende dag langzaam wegtrekken maar je kan het zelf natuurlijk ook een handje helpen.

Naast een verzorgende oog crème heb je ook speciale crèmes tegen wallen. Nu weet ik uit ervaring dat je dit niet zomaar in huis zal hebben dus er zijn ook een paar trucjes die goed kunnen helpen. Gebruik je zelf speciale make-up remover voor je ogen kijk even of het komkommer bevat doe dit op een wattenschijfje en leg ze een paar minuten onder je ogen, ook kan je natuurlijk gewoon schijfjes komkommer op je ogen leggen werk soms zelfs beter. Andere tips die kunnen helpen zijn maak 2 theezakjes kamille nat met koud water en leg ze op je ogen voor een paar minuten of neem een gezichtsmasker die kalmerend en vocht inbrengend is.

Naast de wallen die we krijgen door vermoeidheid zijn er ook vrouwen (en mannen!) die altijd wallen hebben of ze nu wel of niet goed uitgerust zijn. Bij deze wallen is er waarschijnlijk sprake van een deel erfelijkheid en een deel een ophoping van vet. Als het om opgehoopt vet gaat is de enige manier om het operatief te laten verwijderen. In sommige gevallen word dit vergoed door de verzekering dus heb je hier last van zal ik zeker navraag doen.

Wat als niks werkt?

Als niks meer helpt en je nog steeds weinig nacht rust hebt is de enige tip die ik kan geven camoufleren! Bij kringen gebruik je lichte kleuren zoals een gele of roze kleurige camouflage. kijk bij het uitkiezen goed of je een huid met een gele of een roze ondertoon hebt in je huid.

Bij wallen gebruik je het liefst een tint die net iets donkerder is als je eigen huidskleur om zo de wallen optisch naar achter te krijgen. Ook voor de juiste tint camouflage raad ik aan als je er zelf niet uit komt om advies bij de drogist of parfumerie te vragen.

Tip: Wil je met oogschaduw nog een beetje extra wakker- en frisheid creëren? gebruik in de binnenste ooghoek een beetje witte of ieder geval een lichte kleur die mooi bij jouw huid past zo lijken je ogen groter er zal je er wakker uit zien.

Als laatste: drink voldoende water dat zal ook een hoop goed doen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je