{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > Top 5 veranderingen als je moeder wordt

Advies > Mama > Mama zijn > Top 5 veranderingen als je moeder wordt

Top 5 veranderingen als je moeder wordt

Na 9 maanden zwangerschap kan je niet meer wachten om jullie baby te mogen begroeten. Zodra je de kleine eenmaal in je armen hebt en je overspoeld wordt door een golf van liefde weet je het zeker: vanaf nu is alles anders. Maar wat verandert er nu eigenlijk echt als je moeder wordt? Hieronder volgt de top 5 veranderingen als je moeder wordt. Overigens in willekeurige volgorde!

Afbeelding blog 'Top 5 veranderingen als je moeder wordt'

Uitslapen is er niet meer bij

Ook al zou jij door die gebroken nachten niets liever willen, uitslapen is er als moeder meestal niet meer bij. Probeer indien mogelijk je slaap op een ander tijdstip in te halen. Ga s `avonds vroeg naar bed of ga ook even liggen als de kleine het middagdutje doet.

Niet meer spontaan op stap

Misschien heb jij als moeder niet meer zoveel behoefte om echt nachtenlang de kroeg in te gaan, maar ook een avondje bioscoop of een lekker etentje in jullie favoriete restaurant moet eerst gepland worden. Gelukkig is voor de meeste moeders een avondje uit af en toe echt nog wel mogelijk. Ga lekker even met een vriendin de stad in als manlief thuis is ( en andersom natuurlijk ) of probeer een goede oppas te regelen. Geen oma of opa in de buurt, maar toch een geschikte oppas nodig? Kijk eens naar dit artikel.

Je koopt (te) veel kleding voor je kind en (te) weinig voor jezelf

Was jij vroeger nog minstens één keer per maand in de stad te vinden om een nieuwe outfit voor jezelf te scoren, dat heeft nu je moeder bent waarschijnlijk veel minder prioriteit. In plaats daarvan struin jij in de rustige uurtjes het internet af op zoek naar de stoerste vestjes of de schattigste jurkjes voor jouw prins of prinses. Onze tip: vergeet ook jezelf niet!

Huilen en een brok in je keel

Daar sta je dan als ‘nuchtere Hollandse’ te kijken naar de eerste balletuitvoering of voetbalwedstrijd van je kleintje. Stiekem pink je een traantje weg en ben je even een momentje slecht aanspreekbaar omdat je een enorme brok in je keel hebt van ontroering. Wat is hij / zij toch al groot / stoer / goed en noem maar op. TROTS noemen ze dat!

Voor altijd verliefd!

Last but zeker not least: als moeder ben je voor altijd verliefd. Natuurlijk kan je je kind best af en toe achter het behang plakken, maar het gevoel van het pure ‘houden van’ overheerst. Of je kind nu 18 maanden of 18 jaar is maakt niets uit: je bent voor altijd verliefd!

Wat ervaar jij als de grootste verandering sinds jij moeder bent? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je