{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > Mindfull Mama

Advies > Mama > Mama zijn > Mindfull Mama

Mindfull Mama

Alsof je alles maar op de automatische piloot doet? Dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken en een Mindfull Mama te worden.

Afbeelding blog 'Mindfull Mama'

Heb jij de laatste tijd ook het gevoel dat je jezelf maar voorbij loopt? dat je lontje korter is geworden tegenover je kinderen? En dat je er met je gedachten niet altijd meer bij bent? Alsof je alles maar op de automatische piloot doet? Dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken en een Mindfull Mama te worden. Iedere vrouw verlangd naar rust en balans. Toch valt dit vooral als moeder zijnde niet altijd mee. Wanneer je kinderen hebt, brengt dit immers regelmatig stressmomenten met zich mee. Wat denk je van die driftbuien van je peuter of die drukke avondspits? Tijd om het anders aan het pakken! Zo word je een mindfull mama!

Zorg goed voor jezelf

Wij willen behalve een goede moeder, ook een zorgzame partner, gezellige vriendin en een goede werkneemster zijn. Daarnaast nog een fanatieke hulp op school en….STOP! Eis niet teveel van jezelf, maar zorg goed voor jezelf. Wanneer je te lang doorgaat en daarbij signalen van je lichaam negeert, kan dit een langdurig proces worden. Ga dus lekker uitgebreid in bad, lees een boek of ga eens met vriendinnen op pad. Energie gegarandeerd!

Het toverwoord: loslaten!

Is het nou echt zo erg als je kind een keer met een chocoladepastamond op de crèche komt of dat je het bad ritueel van je kleintje eens een dagje overslaat? Natuurlijk niet, maar dat moeten wij, moeders, loslaten.

Accepteren

Probeer dingen waar je zelf niet direct iets aan kunt veranderen te accepteren. Je kunt je heel druk maken over sommige dingen, maar dat kost bergen energie.

Wordt bewust van jezelf en je omgeving

Dat klinkt moeilijker dan het is, maar iedere vrouw doet het op haar eigen manier. Ga op Yoga, mediteer of filosofeer. Heb je de neiging om, niet geheel terecht, boos op je kind te worden? Haal een aantal keer heel bewust adem, waardoor je vanzelf al wat rustiger wordt.

Ontspan

Juist als je zo`n moeder bent die de neiging heeft om altijd maar weer door te gaan, is het belangrijk om regelmatig te ontspannen. Laat je masseren of doe rustige oefeningen.

Geniet

Veel moeders bezitten een kwaliteit, die juist negatieve effecten kan hebben, namelijk: de neiging hebben om meerdere dingen tegelijk te willen doen. Geniet bewust van je kind en van het moment. Heb je een hekel aan de avondspits met de kinderen? Wanneer jij dit uitstraalt voelen de kinderen dat. Ga lekker voorlezen en ben op dat moment alleen daar maar mee bezig. Denk dus niet aan de vuilnisbak die nog buiten gezet moet worden of de planten die hoognodig aan wat water toe zijn.

Leef gezond

Wanneer je moe bent heb je eerder de neiging om op de bank te gaan hangen met een zak chips. Juist dan is het tijd om in actie te komen. Ga hardlopen of zwemmen en je zult versteld staan van de energie die vrij komt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat luieren met die zak chips nooit eens mag. Sterker nog: het is juist goed om daar af en toe aan toe te geven. Het moet alleen geen gewoonte worden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je