{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > Hoeveel kinderen wil ik?

Advies > Mama > Mama zijn > Hoeveel kinderen wil ik?

Hoeveel kinderen wil ik?

Het is altijd gevoelig om aan andere mensen te vragen of ze een kinderwens hebben en dan ook nog te vragen hoeveel kinderen ze graag zouden willen.

Afbeelding blog 'Hoeveel kinderen wil ik? '

Het is altijd gevoelig om aan andere mensen te vragen of ze een kinderwens hebben en dan ook nog te vragen hoeveel kinderen ze graag zouden willen. Het krijgen van kinderen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en kan het zeer pijnlijk zijn als je dit aan mensen vraagt. Tevens neem je geen kinderen, kinderen krijg je.

Eén kind

Toch zullen er stellen zijn die met elkaar bespreken hoeveel kinderen het meest ideaal zouden zijn voor hen als gezin en dat is voor iedereen anders. Sommige stellen willen graag één kind, omdat ze graag naast hun werk nog veel willen blijven doen en dat ze de zorg voor één kind voldoende vinden. Of dat ze financieel gezien graag één kind willen. Het kan ook zijn dat de bevalling zeer zwaar is geweest en dat ze het niet aandurven om aan een tweede te denken.

Helaas kan het ook voorkomen dat het door bijvoorbeeld ziekte niet lukt om zwanger te worden van een tweede kindje of gezien de leeftijd en dat men bang is dat het er te veel risico’s aanwezig kunnen zijn. Kleine woonruimte kan ook een keuze zijn om voor één kind te kiezen. Of je partner wil graag één kind.

Twee kinderen

Veel stellen in Nederland willen graag twee kinderen. Dit kan te maken hebben met het feit dat veel ouders beide werken en dat ze erg druk hebben. Verder willen ouders naast hun werk ook andere dingen blijven doen, zoals sporten, goed voor de kinderen kunnen zorgen, zorgen dat de kinderen en de ouders het financieel goed hebben en dat ze ook voldoende tijd hebben voor de sociale contacten.

Het kan ook zijn dat het gewoon een trend of normaal is dat je twee kinderen neemt. Ik denk dat voor veel stellen twee kinderen het meest ideaal is. Verder kan het ook zijn twee een even aantal is en dat makkelijk is om je kinderen te verdelen over beide partners. Als je op vakantie gaat, of je kinderen zitten in de auto heb je nooit ruzie over te weinig ruimte in de auto of wie met wie wil spelen. Of wie bij wie op de kamer wil slapen. Verder als je twee kinderen hebt, heb je vaak voldoende ruimte in je huis over.

Grote gezinnen

Er zijn ook mensen die zelf een groot gezin hadden en dat ze dit heel gezellig vonden en dat ze nu ook heel graag een groot gezin willen. Sommige gezinnen bestaan zelfs uit vier of vijf kinderen. Het kan zijn dat ouders ervoor kiezen om een aantal kinderen te adopteren of een aantal pleegkinderen in huis te nemen. Ook door samengestelde gezinnen heb je een groot gezin.

Bij pleegkinderen is het natuurlijk dat je de kinderen vaak tijdelijk in huis krijgt en dat het aantal kinderen kan variëren. Het kan soms ook zijn dat je dan misschien zelf acht kinderen in huis hebt. Sterren zoals Brad Pritt en Angelina hebben ook een heel groot gezin. Veel bekende sterren uit het buitenland vinden een groot gezin belangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je gelukkig bent met je gezin en met de kinderen.

Hoeveel kindjes heb jij?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je