{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > Hoe plan je tijd voor jou en je partner?

Advies > Mama > Mama zijn > Hoe plan je tijd voor jou en je partner?

Hoe plan je tijd voor jou en je partner?

Natuurlijk is tijd voor elkaar plannen tussen alle voedingen, luiers of kinderruzietjes door gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch hopen we jullie met deze tips een beetje op weg te helpen.

Afbeelding blog 'Hoe plan je tijd voor jou en je partner?'

Zodra er kinderen zijn, verandert er meestal wel iets in de relatie tussen jou en je partner. Behalve dat de relatie zich meestal ‘verdiept’ door het gezamenlijke ouderschap, zorgt het hebben van kinderen vaak ook voor tijdgebrek tussen de partners. Het is belangrijk om deze tijd af en toe echt te plannen. Doe je dit niet, dan lopen jullie het risico dat jullie uit elkaar groeien. Natuurlijk is tijd voor elkaar plannen tussen alle voedingen, luiers of kinderruzietjes door gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch hopen we jullie met deze tips een beetje op weg te helpen.

Samen eten

Met een vermoeide baby of krijsende peuter om jullie heen is het niet eenvoudig om relaxed samen te eten. Plan daarom een vaste avond in de week (bijvoorbeeld de zaterdagavond) voor een gezamenlijk diner bij jullie thuis. De kinderen eten eerder en zodra zij lekker slapen gaan jullie samen de keuken in. Ook leuk is het als één van de twee gaat koken en de ander zich op de bank mag nestelen met een lekker glas wijn. (om en om natuurlijk) Zodra de maaltijd bereid is, hebben jullie de tijd om rustig te eten en goed samen te praten. Tip: probeer eens niet alleen over de kinderen te praten. Voor het ouderschap hadden jullie immers ook genoeg andere raakvlakken.

In bad

Slapen de kinderen als roosjes? Neem dan samen een bad. Eventueel met kaarsjes en een glaasje wijn voor extra romantiek. Wie weet komen jullie zo wel in de stemming voor een uitgebreide massage of meer. Bedenk hierbij ook dat het normaal is dat de zin in seks na het krijgen van kinderen (tijdelijk) kan verminderen. Dit is niet iets om je zorgen over te maken. Intimiteit is uiteindelijk het allerbelangrijkste in een relatie. Denk hierbij aan knuffelen, een massage of een goed gesprek.

Oppas

Misschien ben jij wel één van die geluksvogels die een goede, vertrouwde oppas binnen handbereik heeft? Profiteer daar dan af en toe maar even van. Wat dacht je van een dagje samen naar de sauna, uiteten of de bioscoop? Eventueel kun je met de oppas afspreken dat hij/ zij een vaste avond per maand oppast. (bijvoorbeeld de eerste vrijdag van de maand) Zo weten jullie zeker dat je voldoende tijd voor elkaar kunt nemen.

Slaapgebrek?

Combineer het nuttige met het aangename. Wanneer je kindje terecht kan bij een familielid of vrienden, kunnen jullie samen een nachtje weg. Zeeën van tijd samen en ook nog eens even goed uitrusten.

Filmavond

Organiseer een filmavondje met zijn tweetjes. Kruip gezellig tegen elkaar aan op de bank met lekkere hapjes, drankjes en een leuke film. Kies eens een spannende griezelfilm of thriller. Zo ontsnappen jullie gegarandeerd even uit de dagelijkse beslommeringen.

Sleur?

Heb je het idee dat je partner en jij in een sleur zijn beland? De beste remedie is praten, praten en nog eens praten. Ook iets totaal onverwachts doen kan helpen. Stuur hem spannende smsjes of ga op die doordeweekse gehaktdag eens uitgebreid koken. Dit vraagt zeker om een gezellig vervolg.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je