{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > Hoe doorbreek je de dagelijkse sleur?

Advies > Mama > Mama zijn > Hoe doorbreek je de dagelijkse sleur?

Hoe doorbreek je de dagelijkse sleur?

Hoe doorbreek je de dagelijkse sleur?

Afbeelding blog 'Hoe doorbreek je de dagelijkse sleur?'

Zodra je moeder bent staat je leven op zijn kop. Veel moeders hebben het gevoel dat ze vast zitten in het dagelijkse ritme. Ze ervaren een gevoel van sleur. Op welke manier hangt vaak af van de leeftijd van de kinderen.

Net moeder

Slechte nachten, voedingen, poepluiers en een vast ritme zijn aan de orde van de dag. Daarnaast steken er als jonge moeder ook allerlei emoties de kop op. Je kunt nog moeite hebben met de resterende zwangerschapskilo's of gefrustreerd zijn dat jij in verhouding met je partner teveel taken op je moet nemen. Bovendien vind je het lastig dat je met een baby bijvoorbeeld niet zomaar even spontaan samen uiteten kunt gaan. Hoe doorbreek je in deze periode de sleur? Misschien heb je nog niet meteen zin om er op uit te gaan met je partner of vriendin, maar heb je wel extra tijd nodig voor jezelf of elkaar. Dat kan! 

Kook samen uitgebreid als jullie baby ligt te slapen. Zo kunnen jullie ongestoord samen praten. Ook kun je een vriendin uitnodigen voor een gezellig kopje thee tijdens het middagslaapje; even ongedwongen samen kletsen en lachen. Probeer dan niet de hele tijd over de baby te praten, maar juist over andere dingen die jullie ook nog steeds bezig houden. Niet tevreden over de taakverdeling tussen jou en je partner? Praat zo snel mogelijk met je partner. Misschien heeft hij het zelf nog niet eens door en heeft hij net dat extra duwtje in de goede richting nodig. Voel je je maar dik en sloom? Wanneer je baby een maand of 2 is en jij voldoende hersteld bent, is het nuttig en leuk om één vaste sportavond in de week te plannen. Zo doorbreek je de sleur en zit je met een strak lijf over een tijdje ook veel beter in je vel.

Moeder van een dreumes of peuter

Met een dreumes of peuter ben je vaak al wat flexibeler. Toch kan het voor veel moeders nog erg moeilijk zijn om met zo'n kleintje even me-time te pakken. Hoe doorbreek je in deze periode de sleur? Nu je kindje niet meer zo heel klein en kwetsbaar is, is het voor de meeste moeders gemakkelijker om hem een paar uurtjes bij een oppas 'achter te laten' Jullie hoeven echt niet meteen samen een lang weekend weg. Een paar uurtjes uiteten kan de dagelijkse sleur ook al even doorbreken. Daarnaast kun je met je partner afspreken dat jullie iedere week een avond voor jullie samen inplannen.

Moeder van een kleuter of schoolkind

Zodra je kind naar school gaat, wordt het leven van een moeder heel anders. Je kind krijgt langzaam zijn eigen leven met leerkrachten, vriendjes en hobby's. Natuurlijk moet jij er nog heel veel zijn voor je kind, maar in deze periode lijkt het er soms meer op dat je een taxibedrijf bent dan iets anders. Meerdere keren per dag op en neer naar school, speelafspraken en sporten. Dit kan echt gaan voelen als een sleur. Vooral als thuisblijfmoeder krijg je in deze fase vaak behoefte aan iets anders. Een hobby, cursus of misschien zelfs wel weer een baan.

De dagelijkse sleur doorbreken in het algemeen

Om de sleur te doorbreken is het belangrijk om het vertrouwde patroon eens los te laten:

- Gaan jullie iedere zaterdag naar de stad? Doe dat juist eens niet en maak met het gezin een rustige wandeling.

 - Plannen jullie de weekenden meestal propvol? Geniet dan eens van de rust van het nietsdoen en houdt een pyjamadagje. 

 - Eten jullie altijd netjes aan tafel? Een keer picknicken voor de televisie is ook gezellig!

Grotere veranderingen

Soms zijn grotere veranderingen nodig om je weer helemaal happy te voelen. Denk hierbij aan een eigen bedrijfje beginnen, een andere baan zoeken of jullie interieur aanpassen. Veel succes! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je