{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Mama zijn > 6 redenen waarom jij als moeder bezorgd bent

Advies > Mama > Mama zijn > 6 redenen waarom jij als moeder bezorgd bent

6 redenen waarom jij als moeder bezorgd bent

Zodra je moeder wordt is het meestal snel afgelopen met je onbezorgde leventje. Bij de meeste moeders komt al heel gauw behoorlijk wat bezorgdheid om de hoek kijken. Een heel normale, gangbare emotie omdat je zoveel van je kind houdt. Daarnaast heeft het ook een functie: wanneer je bezorgd bent, ben je namelijk automatisch ook extra alert. Hieronder 6 redenen waarom jij als moeder bezorgd kunt zijn.

Afbeelding blog '6 redenen waarom jij als moeder bezorgd bent'

Met stip op nummer 1: bezorgd omdat je baby zoveel huilt

Veel jonge moeders zijn erg bezorgd omdat hun baby wel heel veel huilt. In principe is het normaal dat een baby hee regelmatig huilt. De belangrijkste redenen daarvoor zijn: honger, slaap of buikkrampjes. Vooral wanneer je baby buikkrampjes heeft gaat dit vaak door merg en been. Misschien heb je dan iets aan deze tips: Tips bij krampjes Huilt je baby bijna de hele dag door en worden jullie gek van bezorgdheid? Ga dan altijd even langs bij de huisarts of het consultatiebureau voor advies.

Nummer 2: bezorgd omdat je kindje niet goed slaapt

Wanneer je kindje niet goed slaapt kan je hier ook bezorgd om zijn. Jouw eigen slaaptekort kan dit gevoel alleen maar versterken. Soms zijn relatief kleine aanpassingen nodig om hem beter te laten slapen. Kijk maar eens hier: Slaapproblemen bij kinderen

Nummer 3: bezorgd omdat je kind niet goed eet

Het lijkt soms onverklaarbaar: met 1 jaar at jouw kindje nog als een bootwerker, maar inmiddels kijkt hij alleen maar afkeurend naar zijn bordje eten en gaat er nauwelijks iets voedzaams meer naar binnen. Natuurlijk ben jij bezorgd, maar wanneer jouw eigenwijze peuter of kleuter echt trek heeft eet hij heus wel. Zo lang hij gezond is, wel goed drinkt en goed groeit is er niet direct een reden voor grote bezorgdheid. Tips nodig om je kind fruit en / of groente te laten eten? Kijk eens hier: Hoe zorg ik dat mijn kind voldoende groente en fruit eet?

Nummer 4: bezorgd omdat je peuter maar niet zindelijk wordt

Het is belangrijk dat je kindje voor zijn vierde verjaardag overdag zindelijk is, omdat hij dan naar school gaat. Wanneer je peuter ruim 3 en half is en nog niet zindelijk is kan dit jou misschien bezorgd maken. Onthoud hierbij goed dat zindelijkheid maar zelden te pushen is. Sommige kinderen zijn er met anderhalf jaar al aan toe, andere kinderen pas als ze bijna 4 zijn. Uiteindelijk is vrijwel ieder kind voor zijn 4e verjaardag zindelijk. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met het consultatiebureau. Ook kun je dit artikel even lezen: Niet zindelijk maar wel naar school, wat nu?

Nummer 5: bezorgd omdat je kind het niet leuk vindt op de peuterspeelzaal / school

Het loslaten van je kind valt heus niet altijd mee en dat wordt nog lastiger als hij het niet naar zijn zin heeft op de peuterspeelzaal of op school. Maar is het wel echt zo erg? Sommige peuters of kleuters huilen even als mama weggaat en gaan daarna alsnog lekker spelen. Ben je erg bezorgd omdat je kind niet naar de peuterspeelzaal of school wil? Ga dan zeker een gesprek aan met de leiding of de leerkracht. Zo kom je er misschien achter wat het echte probleem is. Dit artikel kan voor jou ook interessant zijn: Wat doe je als je kind met tegenzin naar school gaat?

Nummer 6: bezorgd omdat je kind alleen buiten speelt

Rond de leeftijd van 5 jaar mogen de meeste kinderen even ‘alleen’ buitenspelen. Dit is voor veel moeders erg spannend en deze manier van loslaten kan dan ook aanleiding zijn voor de nodige bezorgdheid. Probeer je zorgen niet te laten merken aan je kind en maak duidelijke afspraken. Kijk ook eens hier: Tips om je kind veilig buiten te laten spelen

Ben jij ook weleens bezorgd als het om je kind gaat? En waarover dan vooral? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je