{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Gezondheid > Juiste balans tussen werk en gezin

Advies > Mama > Gezondheid > Juiste balans tussen werk en gezin

Juiste balans tussen werk en gezin

Hoe kun je als mama in balans blijven tussen werk en gezin. Als werkende mama heb je een druk bestaan. Vroeg opstaan, de kinderen eten geven en aankleden...

Afbeelding blog 'Juiste balans tussen werk en gezin'
Als werkende mama heb je een druk bestaan. Vroeg opstaan, jezelf verzorgen, de kinderen eten geven, aankleden en verzorgen. De kinderen op tijd naar de kinderopvang brengen of naar de oppas. Soms zullen er dagen zijn dat de kinderen naar opa en oma gaan of dat opa en oma wellicht in huis komen om op de kleinkinderen te passen. Als de kinderen zijn weggebracht, dan gaat de werkende mama naar haar werk toe. Na afloop van een drukke werkdag worden de kinderen opgehaald door mama en/of de partner van de kinderopvang, oppas, of opa en oma. Het kan ook zijn dat de kinderen al thuis zijn als de oppas of opa en oma al in huis zijn. Voor veel werkende moeders is plannen enorm belangrijk. Daarbij ben je naast mama, ook collega’, partner van, zus van, vriendin van. Je hebt diverse rollen. Verder is het ook van belang dat je als mama ook goed voor jezelf zorgt en dat je ook tijd voor jezelf neemt, om te sporten of te ontspannen. 

Hoe kun je als mama in balans blijven tussen werk en gezin

Je kunt een lijst maken met wat je energie kost en wat je energie geeft. Deze lijst kun je samen maken met je partner. Het kan zijn dat je het als werkende mama vermoeiend vindt om te koken en dat jouw partner het wel leuk vindt om te doen. Je probeert de energiegevers te vergroten en de energienemers te verlagen. Verder verdeel je de huishoudelijke taken. Op sommige dagen kan jouw partner koken en op de andere dagen kun jij koken. Verder kun je een keer in de week de boodschappen doen. Op donderdagavond is het vaak rustiger in de supermarkten dan op vrijdagavond of zaterdag overdag. Zorg ervoor dat je een leuke baan hebt, daar krijg je ook energie van. Heb je een leuke baan, dan kan dit ook helpen als werkende mama om goed in balans te blijven. Bevalt jouw baan niet, dan kun je besluiten om een nieuwe baan te gaan zoeken die beter bij je past en goed te combineren is met je gezin. Verder kun jij met je partner afspreken om een keer in de maand samen iets leuks te gaan doen, zodat je ook tijd met elkaar hebt. En verder kun jij ook een avond per week gaan sporten, om er zo voor te zorgen dat je energie-level omhoog gaat en blijft. En het is als gezin ook van belang om leuke dingen samen te gaan doen. Het is dus belangrijk om dingen te doen die je energie geven door een passende baan, goede vrijetijdsbesteding samen met je gezin, partner, alleen en met vrienden en kennissen. 

Maak een rooster en hang deze op 

Nu jij als werkende mama een lijst hebt gemaakt met energiegevers en energienemers is het van belang om actie te gaan ondernemen. Ga plannen wanneer je wat wilt gaan doen. 

Pak een bord of hang een poster op en geef aan wat je wanneer gaat doen. 

Jouw partner, jouw kinderen en jijzelf als werkende mama, kortom het hele gezin is hiervan dan op de hoogte en blijven dan allemaal in balans en daar gaat het uiteindelijk om!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je