{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Werken met kinderen valt tegen, wat te doen?

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Werken met kinderen valt tegen, wat te doen?

Werken met kinderen valt tegen, wat te doen?

Veel moeders met kinderen hebben een druk bestaan. De meeste moeders werken en combineren een gezin. En veel werkende moeders moeten veel regelen en organiseren om alles goed draaiende te kunnen houden.

Afbeelding blog 'Werken met kinderen valt tegen, wat te doen?'

Moeder hebben vaak een druk bestaan. De meeste moeders werken en combineren dit met het gezinsleven. Sommige werkende moeders die geen moeite hebben met het combineren van hun werk en te zorgen voor hun gezin, maar er zijn ook genoeg werkende moeders dit hier wel moeite mee hebben. 

Ze vinden het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Ze willen op alle gebieden goed functioneren. Ze willen goed zijn op de werkvloer, ze willen een goede moeder zijn voor de kinderen, de perfecte partner en het huis moet er goed uitzien. En verder willen ze ook nog een druk sociaal leven. 

Kiezen en denken in mogelijkheden 

Veel werkende moeders zijn vaak moe, omdat ze veel regelen en veel dingen tegelijkertijd willen doen. Het is belangrijk dat er keuzes gemaakt worden om je leven met het gezin ook leuk te houden, want dat is heel belangrijk. Je zou ervoor kunnen kiezen om minder uren te gaan werken, zodat je meer tijd overhoudt voor je kinderen, gezin en andere tijdsbestedingen. Verder zou je ervoor kunnen kiezen om een in een lagere functie te gaan werken, zodat je meer energie overhoudt voor je gezin, je huishouden, je partner en je sociale leven. Je kunt er als werkende moeder ook voor kiezen om een tijdje te stoppen met werken en even tot rust te komen. En over een tijdje, dit kan een aantal maanden, aantal jaar zijn en dan weer aan de slag te gaan. 

Een hulp in de huishouding is ook een goed alternatief. Je kunt dan blijven werken en een interieurverzorgster kan dan jouw huis schoon maken, zodat je meer tijd over houdt voor andere dingen. Verder kun je er ook voor kiezen om een keer aantal dagen een oppas in huis te nemen, zodat je als werkende moeder goed kunt ontspannen. Je kunt denken aan een paar dagen weggaan met een goede vriendin. Of met je partner een dagje weg. Of je gaat shoppen en sporten, zodat je energie weer omhoog gaat. 

 Het is als werkende moeder belangrijk dat je gezond en gelukkig bent. Je blijft dan zelf ook in balans en kinderen hebben het meeste aan een gelukkige en gezonde moeder, dat is het grootste cadeau wat je hen kunt geven. Yoga of meditatie kan ook helpen om in het nu te leven en dat je de zaken ook met aandacht blijft doen en dat je als werkende moeder je minder druk maakt om dingen die nog allemaal moeten gebeuren. Het maken van lijstjes kan sommige werkende moeders enorm helpen om alles te regelen. Terwijl de andere werkende moeder er nog meer stress van krijgt.  

In het huishouden kun je ook keuzes maken. Met meerdere gezinsleden de taken verdelen. Het scheelt jouw tijd, je kinderen leren hoe ze bepaalde taken dienen te doen en je hebt weer tijd over om andere belangrijke zaken te gaan doen. Ik wens alle werkende moeders die moeite hebben met het combineren van werk en gezin veel succes met het maken van passende keuzes.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je