{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Solliciteren voor mama’s!

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Solliciteren voor mama’s!

Solliciteren voor mama’s!

Het is belangrijk dat je actief bent met solliciteren. De kans is dan het grootst dat jij een passende baan vindt als mama.

Afbeelding blog 'Solliciteren voor mama’s!'

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een nieuwe baan. Gezien de huidige crisis is het lastig om een nieuwe baan te vinden, ook voor mama’s. Als er een vacature in de krant staat of op internet kan het tegenwoordig al zo zijn dat er meer dan honderd brieven en CV’s binnen komen. En jij wilt natuurlijk dat jij opvalt tussen al deze brieven en CV’s. 

Hoe kun je als mama solliciteren? 

Veel moeders willen een leuke parttime baan die goed te combineren is met het gezin. Het is belangrijk dat je actief bent met solliciteren. De kans is dan het grootst dat jij een passende baan vindt als mama. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan een baan te komen. Het is belangrijk dat jij tegen iedereen vertelt dat jij een baan zoekt. Hoe meer mensen weten dat jij op zoek bent naar een baan, hoe meer mensen voor jou kunnen kijken naar vacatures of mee kunnen denken waar je kunt solliciteren. Je kunt het tegen andere moeders zeggen bijvoorbeeld als je je kind(eren) naar school brengt of naar zwemles of sporten. Je kunt je ook inschrijven bij diverse uitzendbureaus. Het uitzendbureau “Work 4 Women” - een idee van Tempo-Team en Margriet- heeft een aantal vestigingen in Nederland en is gespecialiseerd in solliciterende mama’s. Verder kun je open sollicitaties versturen naar bedrijven en organisaties waar je graag wilt werken.’ Je kunt bijvoorbeeld een industrieterrein in de buurt nalopen en de bedrijven en organisaties opschrijven waar je graag wilt werken. Je kunt deze bedrijven dan bijvoorbeeld bellen en mailen met de vraag of ze vacatures hebben. Of je stuurt ze een open sollicitatie en belt ze dan met de vraag wat ze met je gegevens gaan doen. Ook kun je lid worden van LinkedIn. Dit is een zakelijk netwerk. Je kunt dan lid worden van allerlei groepen en je kunt op deze manier ook vacatures vinden. Verder kun jij met andere mama’s elkaar helpen met het solliciteren. Je kunt veel van elkaar leren. En tevens kun je het werk verdelen. Je herkent veel van elkaar, omdat je net als elke werkende mama je ook kinderopvang moet regelen voor je kinderen en je werk thuis ook goed moet regelen. 

Reageren op een vacature 

Als je een leuke vacature hebt gevonden dan is het van belang dat jij een goede brief en CV maakt en deze verstuurt naar het bedrijf of de organisatie. Het is belangrijk dat jouw brief en CV inhoudelijk goed zijn en geen spelfouten bevatten. Lees jouw brief en CV ook goed door als je deze hebt gemaakt en laat een andere jouw brief en CV ook lezen. 

Voorbereiden op een gesprek 

Het goede nieuws is dat je als mama wordt uitgenodigd voor een gesprek. Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt. Je kunt op de site kijken en je leest de vacaturebeschrijving nog een keer door. Je probeert antwoorden op vragen te vinden waarvan je denkt dat ze op het gesprek gesteld gaan worden. Verder schrijf je als mama ook vragen op die je gaat stellen als je op gesprek komt. Als je goed voorbereid op gesprek komt, straal je zelfvertrouwen uit, wat de kans op een baan vergroot. En als mama kun je goed regelen en organiseren wat in een nieuwe baan ook weer van pas komt. Doordat je je goed voorbereid hebt, kun je ook beter inschatten of de baan echt bij je past. Mama’s veel succes met solliciteren en het vinden van een leuke baan!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je