{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Interessante opleidingen voor mama

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Interessante opleidingen voor mama

Interessante opleidingen voor mama

Afbeelding blog 'Interessante opleidingen voor mama'
Je bent nooit te oud om te leren. Ook niet als mama. Gelukkig is leren niet leeftijdsgebonden. Je leert elke dag bij. Sommige moeders willen zich gaan omscholen en gaan daarom weer een opleiding volgen. Andere mama’s willen graag promotie maken en gaan om deze reden een opleiding volgen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je al een tijdje werkzoekend bent en een opleiding gaat volgen om daarmee je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.   

Arbeidsmarkt

Van de werknemers wordt verwacht dat je je vak bijhoudt en dat je zelfredzaam bent. Een term die werkgevers ook wel gebruiken is employability. Employability betekent de optimale inzetbaarheid van mensen waardoor zij werk vinden, krijgen en behouden.Tegenwoordig werken veel moeders op flexibele basis. Dit kan zijn via een uitzendbureau of voor een opdracht. Tevens kan het voorkomen dat je een tijdelijk contract hebt.   

Welke opleiding is tijdens de crisis het meest geschikt?

Helaas liggen de banen momenteel niet voor het oprapen. In de jaren negentig was het heel makkelijk om een baan te vinden en kon je zelfs kiezen tussen meerdere werkgevers. Tegenwoordig is het vinden van een baan hard werken. Het is daarom van belang om een opleiding te kiezen die je leuk vindt en waarmee je kans maakt om een baan te vinden. In de financiële dienstverlening en de IT kun je nog redelijk gemakkelijk een baan vinden. Met een opleiding richting de techniek of de economie zit je als mama goed. Ook met het volgen van een medische opleiding, een opleiding in de zorg en het onderwijs kun je redelijk snel een baan vinden. Als je een sociale opleiding wilt gaan volgen dan is het moeilijker om daarna een baan te vinden. Dit geldt ook voor een opleiding in de creatieve richting. In de sociale sector en de creatieve sector heb je veel concurrentie met andere mensen. In de bouw zijn er ook weinig vacatures. Hetzelfde geldt voor de overheid. In beide sectoren is er door bezuinigingen minder werkgelegenheid.   

Management opleidingen

Mocht je  het als moeder uitdagend vinden om leiding te geven dan kun je een management opleiding volgen. Er zijn voldoende management vacatures. Als je een hoge opleiding hebt gevolgd verdien je meer. Vooral het opleidingsniveau bepaalt het salaris. Momenteel wordt de hoogte van je salaris vooral bepaalt door je opleidingsniveau en minder door je werkervaring.  Door de vergrijzing zal de vraag naar mensen met een HBO of WO opleiding toenemen.   

Is het verstandig om tijdens de crisis een opleiding te volgen?

Niemand kan je een baan garanderen na je opleiding. Het volgen van een opleiding kan de kans op een baan wel vergroten.  De economie gaat zeker weer aantrekken. Het is belangrijk dat je kiest voor een opleiding die je leuk vindt en die bij je past. Laat je keuze van je opleiding niet afhangen door de crisis. Verder kun je ook altijd met mensen uit het werkveld gaan praten hoe zij de opleiding hebben ervaren. Veel succes met het kiezen en het volgen van een interessante opleiding.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je