{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Hoe combineer je als thuiswerkmoeder werk en gezin?

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Hoe combineer je als thuiswerkmoeder werk en gezin?

Hoe combineer je als thuiswerkmoeder werk en gezin?

Je kunt als thuiswerkmoeder dan zelf bepalen wanneer je wilt werken en wanneer je voor je gezin wilt zorgen, maar hoe pak je dit aan?

Afbeelding blog 'Hoe combineer je als thuiswerkmoeder werk en gezin?'
Voor veel moeders is het belangrijk om werk en gezin te combineren. Als je een baan in loondienst hebt en je komt terug van je werk dan ben je in principe vrij en hoef je ‘s avonds niet meer achter de computer te kruipen om te werken of je werk af te ronden. Als je als moeder een eigen bedrijf / webshop hebt of freelancer bent, dan kun je je werk zelf indelen. Je kunt als thuiswerkmoeder dan zelf bepalen wanneer je wilt werken en wanneer je voor je gezin wilt zorgen, maar hoe pak je dit aan?

Zorg voor een goede basis

Overleg met je partner hoeveel uur per week je gaat besteden aan je werk. Zorg voor opvang voor je kinderen. Je kunt ervoor kiezen om te werken als je kinderen slapen als ze nog klein zijn. Je werkt dan ‘s  middags of ‘s avonds. Of je werkt als de kinderen naar school gaan. Als je het heel erg druk hebt dan kunnen je kinderen naar de opvang of naar een oppas. Opa en oma kunnen soms ook oppassen. Maak een taakverdeling met je partner. Je kunt dit rooster eventueel ergens ophangen.

Maak een schema

Geef op het weekschema aan wanneer je gaat schoonmaken, de zorgtaken voor je gezin doet, de boodschappen gaat doen en wanneer je gaat werken. Probeer ook aan te geven hoeveel tijd je verwacht kwijt te zijn met deze activiteiten. Tevens is het handig om altijd een aantal uur in te plannen voor onvoorziene omstandigheden. Er kunnen altijd dingen tussen komen. Zo kan je kind plotseling ziek worden. Probeer je planning niet te strak te maken. Soms lukt het niet en dan kun je beter wat extra dagen inplannen voor een werkopdracht. Verder is het belangrijk om tijd in te plannen voor ontspanning voor jezelf, bijvoorbeeld een avond sporten of bijkletsen met een vriendin. Tijd inplannen voor de kinderen en voor het gezin staat natuurlijk ook aangegeven in het schema. Vergeet vooral niet om tijd in te plannen samen met je partner. Je kunt samen naar de film gaan of uit eten. Je krijgt daar ook weer energie van. Vakantieperiodes plan je ook in je agenda. Je geeft door dat je met vakantie bent en werkt alleen in hele hoge uitzonderingen. Je kunt eventueel vragen of iemand het beantwoorden van de mail over kan nemen als het echt niet kan wachten tot na de vakantie.

Maak keuzes en stel prioriteiten

Als je jezelf aan de planning houdt gaat het combineren een stuk gemakkelijker. Het huishouden is op orde en ook de zorg voor je kinderen. Je werkt op tijden zoals aangegeven in je schema en je kunt dan toch een beetje privé en werk van elkaar scheiden. Veel succes toegewenst met het combineren van je werk en je gezin! Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je