{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Carriere en opleiding > De voor- en nadelen van een thuiswerkmoeder

Advies > Mama > Carriere en opleiding > De voor- en nadelen van een thuiswerkmoeder

De voor- en nadelen van een thuiswerkmoeder

Een oplossing om beter om te gaan met de werk- en tijdstress is om thuis te gaan werken als thuiswerkmoeder.

Afbeelding blog 'De voor- en nadelen van een thuiswerkmoeder' Achtergrond blur afbeelding

Veel werkende moeders gaan gebukt onder werk- en tijdstress. Veel werkende moeders komen regelmatig tijd te kort. Soms is het ook moeilijk om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Een oplossing om beter om te gaan met de werk- en tijdstress is om thuis te gaan werken als thuiswerkmoeder. Sommige moeders zijn thuiswerkmoeder in loondienst. Ze werken een aantal dagen op kantoor voor de werkgever en een aantal dagen thuis om de zorg voor de kinderen goed te kunnen combineren. Er zijn ook thuiswerkmoeders die als ondernemer thuiswerkmoeder zijn.

De voordelen van een thuiswerkmoeder 

Doordat je thuis werkt heb je geen lange reistijden. Je reistijd kun je gebruiken om aan je werk te besteden. Verder heb je geen hoge werkdruk, omdat je het werk kunt verdelen over de dag of over de week. Wat ook een voordeel is als je thuiswerkt, dan je ook weinig of geen reiskosten hebt. Deze kosten kun je dan weer besteden aan andere leuke dingen of zaken voor jou en je gezin. Je kunt werken wanneer jou het beste uitkomt. Sommige moeders werken als de kinderen slapen, bijvoorbeeld tussen de middag of ’s avonds. Je mist dan bijna niets van je kinderen. Tevens heb je als moeder de zorgtaken, het huishouden en de kinderen. De zorgtaken kun je samen met je werk indelen wanneer je dit het beste wilt gaan doen. Je kunt de kinderen zelf verzorgen en zien opgroeien. Verder heb je geen kosten voor kinderopvang en je hoeft de kinderen ook niet weg te brengen en dat scheelt weer in tijd en de kosten. Tevens hoef je als thuiswerkmoedermoeder zelf de deur niet uit en dat scheelt ook weer tijd. Als je geen zin hebt om je helemaal op te tutten, kun je met je oude kleding lekker aan het werk. Je hoeft ook niet veel nieuwe kleding aan te schaffen en dat scheelt ook weer in de kosten. De voordelen van thuiswerken zijn samenvattend: geen hoge werkdruk, geen lange reistijden, geen reiskosten, geen kosten voor kinderopvang, tijd over om je werk en de zorgtaken effectief in te kunnen delen. En je tijd goed benutten aan werk. 

De nadelen van de thuiswerkmoeder 

Werk en privé lopen door elkaar heen als je thuiswerkmoeder bent. Er is niet echt een duidelijke lijn tussen werk en privé. Soms kun je je ook eenzaam voelen, omdat je geen collega’s om je heen hebt om mee te overleggen of dingen mee te bespreken. Collega’s kunnen belangrijk zijn om je niet alleen te voelen en voor je sociale contacten. Het is ook van belang dat je met je partner goede afspraken maakt wanneer je werkt en wanneer je bepaalde zaken in het huishouden doet. Jullie weten dan ook samen waar je aan toe bent. 

Hoe ga je het combineren

Het is belangrijk dat je als thuiswerkmoeder een planning maakt wanneer je gaat werken en wanneer je de zorgtaken voor de kinderen doet en de huishoudelijke taken. Jouw partner kan ook bepaalde zaken van je overnemen, zoals het doen van de boodschappen. Verder kun je ervoor kiezen om een keer per week de boodschappen te gaan doen. Verder kun je naar netwerkbijeenkomsten gaan om je vak bij te houden en met collega’s zaken bespreken waar je mee bezig bent. Dit levert ook weer nieuwe interessante contacten op die voor je werk weer heel relevant kunnen zijn. Nieuwe visies, nieuwe ideeën kunnen motiverend werken als thuiswerkmoeder. Op LinkedIn, een zakelijk netwerk, kun je je voor diverse groepen aanmelden om te kijken wanneer er netwerkbijeenkomsten zijn. Kortom, ik wens de thuiswerkmoeder veel werkplezier toe, want daar gaat het uiteindelijk om!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je