{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Cursussen speciaal voor moeders

Advies > Mama > Carriere en opleiding > Cursussen speciaal voor moeders

Cursussen speciaal voor moeders

Je kunt als mama veel leuke cursussen speciaal voor moeders volgen.

Afbeelding blog 'Cursussen speciaal voor moeders'
Je kunt als mama veel leuke cursussen speciaal voor moeders volgen. Cursussen die je als moeder kunt volgen zijn: bijvoorbeeld een EHBO-cursus, kinderpsychologie, een cursus babymassage of een opvoedcursus.   

Zwangerschapscursussen

Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven. Er verandert veel. Het is belangrijk om aan je conditie te werken als je zwanger bent. Als je een goede conditie hebt voel je je lichamelijk en geestelijk fit. Er zijn veel zwangerschapscursussen die je kunt volgen. Als je zwanger bent kun je gaan zwangerschapszwemmen. Dit is heel erg ontspannend voor jou en je kindje. Verder kun je tijdens je zwangerschap ook aan yoga doen en aan gym. Je leert dan ook meteen andere moeders kennen en dat is meestal heel gezellig.   

Cursussen om te ontzwangeren

Er zijn diverse cursussen die je kunt volgen als je aan het ontzwangeren bent. De eerste zes weken ben je kraamvrouw en dan is het belangrijk dat jouw baarmoeder en je bekkenbodemspieren zich goed kunnen herstellen. Na zes weken kun je weer aan je conditie en je lichaam werken. Je kunt bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut oefeningen doen om je spieren weer te versterken. Veel fitnesscentra hebben speciaal voor vrouwen een trainingsprogramma om te werken aan je houding, manier van bewegen, conditie, algemene conditie en bekken-  en bekkenbodemspieren.    

Sportief wandelen

Je kunt met een groep moeders sportief gaan wandelen. Dit is goed voor je conditie en je kunt dan ook meteen bijkletsen over de kinderen. Vaak is er ook een instructeur aanwezig. U krijgt dan advies over een juiste loophouding. Sportief wandelen begint met een warming –up en daarna een wandelafstand hoeveel kilometers je gaat lopen.   

Cursus babymassage

Als je bent bevallen ben je natuurlijk dolgelukkig en je vindt het geweldig om als mama iets met je kindje te gaan doen. Je kunt een cursus babymassage volgen. Op deze cursus leren mama’s hoe ze hun baby liefdevol kunnen masseren en ze leren samen te genieten van de rust die je door de babymassage krijgt.   

Babyzwemmen

Babyzwemmen is tegenwoordig erg populair. Veel zwembaden in de buurt bieden het dan ook aan. Je kunt dit vaak in een ochtend volgen of op zaterdag. Het is heel ontspannend om samen met je kindje te gaan babyzwemmen.  Vanaf drie maanden kun en mag je met je kindje gaan babyzwemmen. Het doel van het babyzwemmen is om je kindje vertrouwd te laten raken met water. 

EHBO cursus voor je kindje

Het Rode Kruis organiseert regelmatig de Cursus Eerste Hulp aan Kinderen Basis. Je leert te zorgen voor de veiligheid van je kind. Ook leer je eerste hulp te verlenen bij je zoon of dochter of een ander kind dat hulp nodig heeft.   

Cursussen bij het consultatiebureau

Bij het consultatiebureau kun je diverse cursussen volgen voor je kindje. Denk bijvoorbeeld aan opvoedcursussen, of cursussen met betrekking tot eten. 


Er zijn ontelbaar veel leuke cursussen te vinden. De Mamaplaats Academy heeft de beste cursussen voor mama's (to be) op één plek verzameld. Van een zwangerschapscursus tot een cursus fotografie! Dit alles om moeders te helpen groeien in het moederschap. Klik hier om een kijkje te nemen en volg de Mamaplaats Academy op Instagram

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je