{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Mama > Carriere en opleiding > 5 redenen voor een moeder om te gaan werken

Advies > Mama > Carriere en opleiding > 5 redenen voor een moeder om te gaan werken

5 redenen voor een moeder om te gaan werken

Er kunnen verschillende redenen zijn om als moeder ( weer ) buitenshuis te gaan werken

Veel moeders werken tegenwoordig. Er kunnen verschillende redenen zijn om als moeder ( weer ) buitenshuis te gaan werken. Hieronder staan vijf redenen beschreven om als moeder weer buitenshuis te gaan werken. werken

De werksfeer / collega`s

Je hebt dan weer collega’s om je heen. Je kunt met collega’s overleggen als je vast loopt in je werk en daardoor kun je ook weer van elkaar leren. Tevens heb je ook weer meer sociale contacten als je met collega’s werkt. Het is fijn als je met het team samen een deadline haalt. Verder kun je met sommige collega’s echt bevriend raken.  

Financieel onafhankelijk willen zijn

Veel vrouwen willen graag het gevoel hebben dat ze toch enigszins financieel 'onafhankelijk' van hun partner zijn en dus zelf hun geld verdienen.  

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden/CAO

Het allerbelangrijkste is dat je een leuke baan hebt. Iedere moeder heeft natuurlijk een salaris nodig om de rekeningen te kunnen betalen. Primaire arbeidsvoorwaarden zijn het salaris en het aantal uren dat je gaat werken. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn onder andere de volgende zaken:
  • reiskostenvergoeding
  • verlofdagen
  • opleiding
  • een auto van de zaak
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden/CAO kunnen een reden zijn om weer buitenshuis te gaan werken.   Stel je wilt heel graag een opleiding volgen als moeder en je kunt dit niet zelf bekostigen dan kan een werkgever jouw opleiding betalen. Je kunt wellicht doorgroeien in je huidige functie of hogerop komen. Kennis is macht. Soms krijg je in het begin al een auto van de zaak. Het kan ook voorkomen dat je na een tijdje een auto van de zaak krijgt als je goed functioneert. Met een auto van de zaak bespaar je weer op de reiskosten en kan het ook voordeliger zijn om naar je werk te kunnen komen.  

Het positieve effect op werk-privébalans

Veel moeders vinden het prettig om niet de hele dag met de kinderen bezig te zijn, maar om dit af te wisselen met een baan buitenshuis. Dit heeft vaak een positief effect op de werk-privébalans.  

Een internationale werkomgeving

Sommige moeders vinden het geweldig om bij een internationaal bedrijf of organisatie te werken. In een internationale werkomgeving kun je met je talen aan de slag en het is leuk om met mensen uit andere landen te werken. Tevens kun je ook veel leren van andere culturen. Mocht je graag in het buitenland willen werken en de organisatie heeft vestigingen in andere landen dan kun je daar naar toe verhuizen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je je baan leuk vindt.  Veel werkplezier !       Geschreven door mama Gea

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je