{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsverlof, wat te doen?

Zwangerschapsverlof; je hebt er een hele tijd naar uitgekeken en eindelijk is het moment dan aangebroken! Je hebt verlof, maar er is nog genoeg te doen.

Afbeelding blog 'Zwangerschapsverlof, wat te doen?'

Zwangerschapsverlof; je hebt er een hele tijd naar uitgekeken en eindelijk is het moment dan aangebroken! Je hebt verlof, maar er is nog genoeg te doen. Alleen maar stilzitten is er waarschijnlijk nog niet bij. Aangezien de voorbereidingen in volle gang zijn is er eerst nog wat werk aan de winkel voordat er uitgerust kan worden. Wat kun of moet je nog doen tijdens je zwangerschapsverlof?

Zwangerschapsverlof:voorbereidingen voor mama

Het is belangrijk dat je bed ruim voor de bevalling omhoog staat. Dit moet minimaal 80 centimeter hoog zijn. Is je bed te laag dan kun je het omhoog krijgen door bij een thuiszorgwinkel klossen voor je bed te huren, maar ook met kratjes (bier of frisdrank) kun je een heel eind komen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je vluchtkoffertje ingepakt wordt. Deze kun je het beste aan het begin van je zwangerschapsverlof in orde maken, dan heb je die alvast klaar staan.

Zwangerschapsverlof: voorbereidingen voor de baby

Voor je baby moet je natuurlijk wel wat kleertjes hebben, shoppen dus!! Tijdens je zwangerschapsverlof heb je daar in ieder geval voldoende tijd voor. Niet meer genoeg energie? Online shoppen kan natuurlijk ook. Daarna kun je de kleertjes uitwassen en alvast in de verzorgingstas doen. Ook voor de baby moet een tasje klaar staan en natuurlijk een maxi-cosi voor het vervoer (vanaf het kraamhotel of ziekenhuis). Zorg ook dat het bedje klaar staat en opgemaakt is. De lijst voor babyuitzet kun je op verschillende internetsites vinden. Met die lijst vergeet je in ieder geval niets.

Geboortekaartjes

Tijdens je zwangerschapsverlof heb je ook tijd om de geboortekaartjes te kiezen en om daarbij een leuke tekst te verzinnen. Zorg er tevens voor dat je de adressenlijst up-to-date hebt en klaar hebt liggen. Je zou zelfs al de enveloppen kunnen schrijven!

Genieten tijdens je zwangerschapsverlof!

Verder kun je nu natuurlijk optimaal genieten! Niets hoeft (behalve bovenstaande) en alles mag! Neem echter wel genoeg je rust. Doe je dit niet dan merk je dit gegarandeerd later op de dag. Heb je nog een kleintje rondlopen? Geniet dan nog lekker even van de laatste paar weken met zijn tweetjes. Ben je in verwachting van je eerste, dan kun je nu nog op visite gaan. Gewoon dat spannende boek lezen of je favoriete serie kijken is natuurlijk ook heerlijk.

Kortom jezelf vervelen is er niet bij tijdens je verlof. In het begin is het heerlijk, maar na een paar weken mag de kleine wel komen en ben je er klaar voor. Geniet vooral nog even van je verlof alleen of met je andere kinderen, want zodra de kleine eenmaal geboren is zal het allemaal anders zijn.

Wat deed jij tijdens je verlof het liefste?

Geschreven door mama Kim

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je