{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsupdate – Week 27

Week 27 is een feit. Het was een pittig weekje met veel twijfels, onzekerheid en onduidelijkheid over wat te doen aan mijn harde buiken.

Afbeelding blog 'Zwangerschapsupdate – Week 27' Achtergrond blur afbeelding

Week 27 is een feit. Het was een pittig weekje met veel twijfels, onzekerheid en onduidelijkheid over wat te doen aan mijn harde buiken en hoe te luisteren naar mijn lichaam. Gelukkig sloot ik de week af met een geweldig leuke middag. Wat een verrassing!

Zoals ik al eerder schreef vorige week kreeg ik het advies van mijn verloskundige om meer rust te nemen vanwege extreme harde buiken. Ik merkte dat ik er steeds vaker en sneller last van kreeg en dat mijn buik niet alleen mega hard was, maar dat het ook nog eens erg ongemakkelijk en pijnlijk aanvoelde. Daarom heb hulp gevraagd bij mijn huisarts en verloskundige. Zij vertelden mij vooral goed te luisteren naar mijn lichaam en zoveel mogelijk rust te pakken.

Deal with it!

Mijn lichaam zegt duidelijk; Auw, ga liggen en ontspan want dit voelt niet goed terwijl mijn gevoel tegelijkertijd zegt; stel je niet aan, misschien is het helemaal niet zo heel erg. Deal with it! Het voelt zo tegenstrijdig allemaal. Ik wil goed voor mijzelf en mijn ongeboren kindje zorgen, maar ik wil ook weer niet onnodig “opgeven” en stoppen met werken zodat ik meer rust kan nemen.

Inmiddels heb ik op mijn werk ook een gesprek gehad waarbij ik bovenstaand probleem en zorg heb uitgesproken. Er werd direct vol begrip gereageerd en ik ga deze week kijken hoe het voelt wanneer ik echt rust kan nemen. Ik heb hiervoor de afgelopen weken namelijk nog niet echt de kans gekregen en weet dus niet zeker of het echt “nut” heeft om thuis te blijven en eerder te stoppen met werken. Dit ga ik deze week observeren en vanuit daar concluderen wat ik er mee moet gaan doen. Ik vind dit echt ontzettend moeilijk en hoop dat de aankomende week mij meer duidelijkheid geeft over hoe ik mijn lichaam de rust kan geven die het nu nodig heeft. Of dit kan door te blijven werken óf door eerder te stoppen. Mijn ouders passen deze week twee volle dagen op dochterlief, zodat ik ook écht die twee volledige dagen alleen naar mijn lichaam hoef te luisteren en niet ook nog naar mijn peuter.

“mama niet tillen, mama baby buik”

Over mijn peuter gesproken, ze helpt mama zo goed mee! Ze gaat zelf de trap op en af, klimt zelf in en uit haar stoel én op de commode. Dat scheelt mij al zo veel met tillen en ze zegt al heel lief “mama niet tillen, mama baby buik”. Ze lijkt het dus wel een beetje te begrijpen. Dat is wel fijn.

Deze week ben ik trouwens weer drie keer naar de lichttherapie geweest. Lola ging ook een paar keer mee. Ze vond het wel leuk om mama in de kast te zien verdwijnen. De jeuk lijkt nu redelijk stabiel. Ik heb vooral ’s nachts last van jeuk (door de warmte), maar dan smeer ik wat neutrale koelzalf en dat helpt redelijk. Het is nu zeker stukken minder dan twee jaar geleden en op deze manier prima mee te leven. Gelukkig!

Wat een verrassing!

Gisteren werd ik totaal verrast door mijn lieve vriendinnetjes die een hele gezellige babyshower voor mij hadden georganiseerd. Ik had echt totaal niets door en uiteraard dikke tranen toen ik ze met zijn allen zag staan op de hoek van de straat van mijn ouders (waar ik op visite zou gaan). Wat heb ik genoten en wat ben ik (en vooral de baby) ontzettend verwend. Dankjewel allemaal! Wat een geweldig mooie afsluiter van deze pittige week!

Dit was alweer week 27. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates!

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je