{{ message.message }}
{{ button.text }}

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 19

Lees mee in mijn dagboek over week 19. Over kwaaltjes, tijd nemen voor jezelf en een zorgzame dreumes.

Afbeelding blog 'ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 19'

Week 19, alweer bijna op de helft. Wat gaat het snel! Mini is nu zo’n 22 cm groot en groeit als kool. Volgende week staat de spannende 20-weken echo gepland en ik kijk er erg naar uit.

Record aantal kwaaltjes

De afgelopen week was een redelijk rustige week. Qua kwaaltjes was het een vreemde week. Buiten de standaard rugpijn had ik af en toe jeuk op verschillende plekken. Dat werd ik toch wel een beetje bang van. Het zal toch niet weer zo ver komen. Ook was ik vooral ’s nachts vaak misselijk en had ik veel buikpijn. De maagzuur die daarbij voorbij kwam hielp ook niet bepaald mee. Ook had ik veel last van harde buiken. Ook mijn borsten zijn nog steeds pijnlijk. Er was niets waar ik helemaal gek van werd maar het was wel een recordweek aan verschillend aantal klachten. Ach, inmiddels ben ik het wel gewend en kan ik nog steeds erg genieten van mijn zwangerschap. Zo geeft zo’n eerste verschrikkelijke zwangerschap toch nog zijn voordeel.

Momentje voor mijzelf

Wat ik nu trouwens wel erg merk is dat ik soms meer behoefte heb op een timeout, gewoon even helemaal niets doen. Tijdens mijn eerste zwangerschap maakte ik gebruik van de vrijheid die ik had en deed ik op zo’n moment ook even helemaal niets. Nu is dat natuurlijk wel even anders. Ik kan niet zomaar alles en iedereen laten vallen zodat ik een timeout kan nemen. Ik moet namelijk voor mijn vrolijke dreumes zorgen die ook graag haar aandacht wilt krijgen die ze verdiend.Mijn uitzicht van tegenwoordig ;-)

Zorgzame dreumes

Het fijne is dat ze het al goed door heeft dat mama soms wat sneller moe is. Dan kijkt ze mij observerend aan en zegt heel wijs “mama moe”. Alsof ze het aanvoelt geeft ze mij dan net iets meer rust en ruimte, dat is zo fijn en lief. Ze wil mij ook vaak helpen. Dan komt ze aangewandeld met de handdoek om mijn handen af te drogen wanneer ik ze heb gewassen, echt een moedertje. De baby krijgt iedere dag wel even aandacht van Lola. Een kusje, en liedje of een knuffel. Lola is er steeds meer mee bezig dat ze en broertje of zusje krijgt. Ik ben zo benieuwd hoe ze het straks vind al het eindelijk zo ver is. Nog eventjes geduld.

Tot zo ver week 19, volgende week weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

Kreeg jij ook ineens allerlei kwaaltjes tegelijk? En hoe creërde jij een momentje voor jezelf toen je al een kind gaat rondlopen?

 

1

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je