{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapskleding

Ik kan er niet meer onderuit. Het is zover.. We moeten eraan geloven..

Afbeelding blog 'Zwangerschapskleding' Achtergrond blur afbeelding

Met wat dubbele gevoelens stap ik de h&m binnen. De h&m is één van mijn favoriete winkels. Mijn soort walhalla. Wij hebben een understanding, die h&m en ik. Zij weet wat ik leuk vind. She gets me. Daarom slaag ik ALTIJD in de h&m.

Ik kijk wat rond. Er is zelfs sale. Wauw! Alsof ze wist dat ik kwam. Ik hou ook van jou.
Ik loop tussen de rekken en voel aan de stofjes. Heerlijk, zo’n moment van rust. Bijna een extase zou je het kunnen noemen. De wereld is er even niet meer. Het is alleen jij en de kleding. Zoals het hoort.
Maar ik zit verkeerd. Ik weet het, ik heb het door. Vol goede moed ga ik de roltrap op naar boven.
Daar gaat een nieuwe wereld voor mij open. Ik ben al langzaam steeds meer deel aan het worden van deze wereld. De baby/kinderafdeling.. een heel nieuw walhalla.. prachtig!
Voor mij pronkt de niet zo grote MAMA afdeling.
Ik doe het zelfde als altijd. Ik laat de kleding voor mij spreken. Ik loop er langs. Wacht op de ‘feeling’. Deze laat mij in de steek. Ik bekijk alles nog maar een goed. Zoveel tijd kost dat niet, het zijn immers maar 5 rekken.

De keus is snel duidelijk. Je hebt de afdeling buikbroeken, die bestaat uit jeans en een ander soort niet benoemenswaardige ‘broeken’ (denk ik).
Dan heb je de afdelingen soepjurk en zak, parachute en not-so-much-but-thank-you-for-trying.
Ik pak een paar tuniekjes, die ik normaal ook wel gedragen zou hebben, een trui en een soepachtige zak. Ook neem ik een legging mee, je wilt je immers comfortabel voelen.
Eenmaal in het pashokje moet de magic gaan beginnen. Omdat de h&m en ik een understanding hebben, moeten tenminste twee kledingstukken goed en mooi zitten.
Ik begin met een tuniekje. Okee.. juist.. lekker krap van boven en ruim van onder.. Met zo’n leuk touwtje erbij.. voor om je buik.. die dan net niet op de goede plek zit..
Ik zie een grote ongelukkige blob in de spiegel. Nou de jurk dan maar.
Het begint goed.. een lekker rekbaar, zacht stofje. En.. daar blijft het bij.. De decolleté komt tot m’n knieën en ik kan niet meer zien of ik nou heupen had of niet..
Laatste tuniek, van gladde stof, met de legging. Dit zijn ze dan. De winnaars. Dat moet wel.
De legging zit lekker, voelt goed en zit comfortabel. Zou het dan…….
De tuniek krijg ik bijna niet over mijn borsten. De knoopjes die er zitten krijg ik niet dicht. Weer krijg ik, als extraatje, een touwachtig ceintuurtje erbij. Juist. Van boven lijkt het alsof ik geen lucht krijg en van onder is alles weg. Weg heupen, weg knieën, weg figuur. Ook zie ik nu dat de legging aan het lubberen is.
H&m.. wat is dit nou.. ik dacht dat we een understanding hadden.. jij en ik.. we voelen elkaar aan.. toch? Ik ben teleurgesteld in haar. Ik hang alles terug.

Wie wilt nou een kleine ongelukkige soepig zakkige blob zijn?
In mijn dikkige, emotionele staat loop ik de winkel uit..

They sure do know how to make you feel pretty..
Or not..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je