{{ message.message }}
{{ button.text }}

​Zwangerschapshypertensie en het vervolg.

In m'n eerdere b​log heb ik het al even aangehaald. De te hoge bloeddruk in de laatste weken van m'n zwangerschap. Ik kreeg medicatie ervoor

Afbeelding blog '​Zwangerschapshypertensie en het vervolg.'

In m'n eerdere blog heb ik het al even aangehaald. De te hoge bloeddruk in de laatste weken van m'n zwangerschap. Ik kreeg er medicatie voor die ik vorige week mocht afbouwen. Woensdag de Nacontrole gehad bij de verloskundige, daar was hij weer perfect! Voor de kenners onder ons; 120/80. Maar toen slikte ik nog tweemaal daags medicatie. (Die week ervoor nog 3x daags) die dag in overleg naar 1x daags gegaan. Afgelopen donderdag moest ik toch bij de dokter zijn, dus heb ik gelijk (weer) even mijn bloeddruk laten meten om te kijken of het goed ging met 1 tabletje per dag. Snik. 130/96. Dokter zei dat ik me totaal geen zorgen hoefde te maken zolang de onderdruk onder de 100 bleef, dat hij het helemaal niet raar vond en dat het nog bij het ontzwangeren hoort. Wat hem betreft mocht ik zelfs helemaal stoppen met de medicatie. Ik was er niet gerust op. Het lijkt wel alsof ik door alles wat er is gebeurd, ik ben zo bang gemaakt steeds, op weg ben naar een angststoornis.

Vrijdagochtend heb ik de stoute schoenen aan getrokken, ik wil niet dat angst mijn leven beheerst, en heb de medicatie in de prullenbak gegooid. Daarna heb ik vrijdagmiddag de domste actie ooit gehad, ik heb een bloeddrukmeter gehaald bij de apotheek. Ik wist gewoon dat ik dom bezig was. Maar toch als een hyper puppy die bloeddruk meteen willen meten. BAM. 148/112. Sukkel dat ik ben. In paniek de huisarts gebeld. Advies: liever niet terug aan de medicatie en vooral niet meer zelf meten. Maandag even langs komen op de praktijk om daar te laten meten.

Je snapt dus dat ik een gespannen weekend achter de rug heb. Ik was weer bang, terwijl ik eigenlijk heel goed weet dat er niet veel kan gebeuren. Ik heb om 15 uur de afspraak. Ben benieuwd... Ik hoop dat ik me erbij neer kan leggen en op het oordeel van de dokter kan vertrouwen als ie nog steeds zo hoog is. Het verhaal van het ontzwangeren vind ik een beetje lastig, aangezien iedereen die ik ken/hoor die zwangerschapshypertensie hebben gehad, dit vrijwel binnen een week na de bevalling weer voorbij was en ze weer een normale bloeddruk hadden. Alleen hun hadden geen bloeddrukverlagende medicatie.

Please lijf, werk een beetje mee! (Door alleen die zenuwen zal m'n bloeddruk al wel hoog zijn, ha!)


Note: Dit heb ik inmiddels een paar weken geleden geschreven.
Momenteel was mijn laatste meting 140/90. (Randje.. Yes!)
Begin november moet ik weer.. Dus ben erg benieuwd.
Merk wel dat ik dit gedeelte heb los gelaten. 
Ik moet namelijk even naar de dokter bellen wanneer ik ook alweer mn afspraak heb! :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je