{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsweek 25

Blog over de 25ste week van de zwangerschap

Afbeelding blog 'Zwangerschapsweek 25' Achtergrond blur afbeelding

Zwangerschapsweek 25

Op zondag 6 Oktober bereikte ik mijn 25ste week. De maandag ervoor 30 September moest ik voor controle naar het ziekenhuis toe. Ik voelde mij opzich redelijk in orde op een wat drukkend gevoel in de bovenbuik na. Dit drukkende gevoel zorgde ervoor dat het eten ook wat minder ging.

Eenmaal in het ziekenhuis bleek mijn bloeddruk te hoog te zijn en wilde ze mij na twee dagen weer terug zien zodat ze mijn bloeddruk nogmaals konden controleren.

Op dinsdag 2 Oktober ben ik dus weer terug gehobbeld naar het ziekenhuis waar mijn bloeddruk nog steeds hoog bleek te zijn. Mijn bloedwaardes werden geprikt en mijn urine werd gecontroleerd op eiwitten. Dit bleek allemaal in orde gelukkig. Na overleg met de arts werd er besloten dat mij bloeddruk verlagende medicijnen toegeschreven zou worden (Methyldopa). Deze zou ik dan 3x daags moeten slikken. Hop weer naar huis met de medicijntjes en met twee weken weer terug komen om te zien of de medicijnen hun werk zouden doen. Ook was er meteen een datum geprikt voor de groeiecho op 28 Oktober.

De medicijnen gaven mij een vervelend gevoel. Ik was al veel moe tijdens de afgelopen weken en de medicijnen gooide hier nog een schepje bovenop. Ik zou het aankijken en hoopte dat de bijwerkingen snel minder zouden worden. Al met al gaven deze gebeurtenissen mij toch een hoop spanningen mee.. je maakt je gelijk over van alles zorgen!

Bij de controle twee weken later bleek dat de medicijnen hun werk goed deden en mijn bloeddruk was weer in orde. Ik hoopte ergens dat ik dan wel weer mocht stoppen maar kreeg te horen dat ik de medicijnen de rest van mijn zwangerschap moest doorslikken. Hier baalde ik natuurlijk enorm van want de bijwerkingen waren ook nog niet afgenomen en dit melde ik er ook bij. De arts heeft mij later op die dag na gebeld met de mededeling dat ze me een ander medicijn zouden voorschrijven. Deze zou vrijwel geen bijwerkingen hebben...

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je