{{ message.message }}
{{ button.text }}

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 35

Ook al ben ik officieel pas 5 september uitgerekend, toch heb ik zo’n donkerbruin vermoeden (en heeelllle grote hoop) dat ik deze maand...

Afbeelding blog 'ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 35' Achtergrond blur afbeelding

Het is augustus! Ieekkkk! Ook al ben ik officieel pas 5 september uitgerekend, toch heb ik zo'n donkerbruin vermoeden (en heeelllle grote hoop) dat ik deze maand voor de tweede keer mama mag worden. Spannend! De afgelopen week was leuk maar ook erg pittig. Lola én het warme weer maakten het niet gemakkelijk voor me. Ook kreeg ik nóg meer nieuwe kwaaltjes er bij...(hoe is het mogelijk!). Daarnaast heb ik Lola's babykleertjes uitgezocht én alvast mijn vluchtkoffer klaargezet.

Opgezwollen pootjes

Langzaam maar zeker veranderen mijn benen en voeten in van die dikke worstjes. Uiterst charmant en bovenal ontzettend vervelend en ongemakkelijk. Tintelingen en onrustige benen zijn erg vermoeiend. Ook lastig om mee in slaap te komen. Wanneer ik loop (al is het maar even) lijkt het alsof ik aan ieder been een peuter heb hangen, zo zwaar en vermoeid voelen ze aan. Alsof ik net de vierdaagse heb uitgelopen.

Ik ga dus regelmatig met de voetjes om hoog met natte handdoek er op. Dat verzacht het wel een beetje, maar lost het probleem niet op helaas. Ik merk dat de baby ook echt flink aan het groeien is. Soms lijkt het alsof ik een bowlingbal in mijn buik mee moet dragen, die de hele dag mee bounced. Het voelt alsof ze al flink aan het indalen is. Auw. Ze is nog steeds ontzettend beweeglijk en dan vooral van die draaiende bewegingen, alsof ze niet lekker ligt of zo. Ze is precies haar mama, die in bed geen fijne houding meer kan vinden. Zelfs niet met haar trouwe vriend, het voedingskussen aka 'de worst'. Haha.

Vluchtkoffer staat klaar

De afgelopen week was Lola ook nog eens extra aan het puberen waardoor het voor mij extra pittig was. Gelukkig lijkt ze inmiddels weer een beetje door te hebben dat mama écht iets meer rust wilt. Dat scheelt zo veel! Ik ben inmiddels ook maar even al Lola's oude babykleding gaan uitzoeken zodat ik kan zien wat ik allemaal kan hergebruiken. Wat kwamen er veel herinneringen naar boven toen ik al die kleertjes in mijn handen had. Ik ben benieuwd hoeveel ik daadwerkelijk voor de baby kan hergebruiken. Ze zitten namelijk niet echt in hetzelfde seizoen qua maatjes. Dat is wel jammer.

Ook heb ik alvast onze vluchtkoffer zo ver mogelijk ingepakt. Je weet tenslotte maar nooit wanneer je deze nodig hebt én hoeveel tijd je dan nog hebt om hem in alle stress in te pakken. Hopelijk verloopt alles rustig zodat we niet hoeven te stressen, maar alleen het idee dat ik er op het moment supreme over na moet denken wat ik allemaal niet mag vergeten maakt me al zenuwachtig. Die kunnen we alvast afstrepen in mijn lijstje. Ook kwam ik er achter dat vriendlief de baby nog niet erkend had. Dat gaat hij vandaag ook maar meteen even doen. Het kan ook na de geboorte, maar ik wil het alvast gedaan hebben. Zo stom dat ik daar niet eerder aan heb gedacht óf dat iemand het ergens gemeld heeft.

Hoge bloeddruk?

Vandaag mag ik weer naar mijn verloskundige voor een echo en een gesprekje. Ik ben erg benieuwd naar ons meisje en vooral hoe het gaat met mijn bloeddruk. Ik heb namelijk veel last van hoofdpijn, tintelende vingers en voeten en deze combinatie kan soms te maken hebben met een hoge bloeddruk. De vorige keer had ik dit ook en moest ik daarom ook in het ziekenhuis blijven.

Hopelijk valt het allemaal mee. De uitslag lees je volgende week!

Dit was alweer week 35. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je