Snap
  • Zwanger

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 34

Holy macaroni wat was het heet de afgelopen dagen! Ik ben al niet zo’n mega zonaanbidster, maar in deze hitte zwanger zijn is best pittig!

Holy macaroni wat was het heet de afgelopen dagen! Ik ben al niet zo'n mega zonaanbidster, maar in deze hitte zwanger zijn is echt niet zo'n topcombinatie. De afgelopen week was genieten en afzien tegelijk met weer "fijne" nieuwe kwaaltjes door de hitte maar zo goed als geen jeuk meer! Woohoooo, wie had dat gedacht! Benieuwd hoe ik week 34 heb overleefd? Lees het in deze update.

Nou riep iedereen al tegen mij, "oh jeeeeetje, zwanger in de zomer...succes!" Ik dacht alleen maar...ik sluit mij gewoon binnen op en overleef het wel. Helaas is dat met een peuter in huis niet helemaal realistisch natuurlijk. Ik kan moeilijk Lola de hele zomer binnen houden omdat mama het buiten te warm heeft. Daarom was het tijd voor plan B, naar buiten...maaaaarrr...met de nodige verkoeling. Ook voor mama! Ik kocht een zwembadje met de nodige attributen en heb de afgelopen week 4 dagen in het zwembadje gezeten! Maandag t/m woensdag ging dat verrassend genoeg perfect. Dochterlief en ik zaten uren lang samen in het water en het was prima vol te houden in de schaduw met de nodige plons momentjes.

Dikke worstjes

Vanaf donderdag merkte ik dat mijn lichaam het letterlijk én figuurlijk toch wat zwaarder kreeg. Mijn vingers en tenen voelen als dikke worstjes en tintelen helemaal. Het voelt een beetje alsof je de hele dag met van die té zware snijdende tasjes in je handen hebt gelopen. Mijn onderbenen voelden alsof er aan ieder been een kind hing die ik de hele dag mee moet slepen en mijn rug, tja...laten we het zo zeggen, die deed verrekte zeer. Zo zeer dat ik er 's nachts van wakker lag en bij iedere draai in bed pijn had of het in mijn rug schoot. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik ook last van tintelingen in veten en handen, maar dat was pas zo'n 2 weken voor de bevalling en ging gelukkig ook weer over. Hopelijk is dat nu ook weer het geval.

Geen jeuk meer!

Maaaaaarrrr....er is ook goed nieuws! De jeuk lijkt zo goed als helemaal verdwenen! Echt waaaaar?! Ja echt waar! Ik kan het zelf bijna niet geloven en merk het bijna niet omdat ik nu de hele dag en nacht last heb van andere kwaaltjes, maar ik ben ontzettend blij dat ik daar nu geen last meer van heb. Ik blijf wel gewoon mijn lichttherapie volgen, als is het maar ter voorkoming dat het terug komt.

Nog even genieten

Ik vind het trouwens best spannend worden nu hoor. Om mij heen zie ik overal baby's die geboren worden en nu word het allemaal steeds echter. Het leek nog zo ver weg allemaal, maar nu realiseer ik mij dat het sneller zo ver kan zijn dan ik denk. Dat dan alles anders zal zijn. Ik probeer het mij voor te stellen hoe het zal zijn met nog een kindje in ons gezin. Nu ik haar zo vaak voel in mijn buik lijkt het net alsof ik haar al een beetje leer kennen. Alsof we echt al op elkaar reageren. Dat is zo bijzonder! Ik herken haar bewegingen en geniet hier zo veel mogelijk van. Al kan ze nog steeds zo hard schoppen dat het echt mega pijnlijk is. Klein opdondertje! Ook probeer ik nu nog even te genieten van de "rust" voordat ik straks weer in het diepe moet springen met een nieuwe baby én een grote zus. Ik ben zo benieuwd hoe dat zal zijn!

Dit was alweer week 34. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates