Snap
  • Zwanger

Zwangerschapsupdate – Week 32

Week 32 – Minder jeuk maar meer pijn. Maar ook over hor(ror)monen en genietmomentjes en eindelijk rust in mijn hoofd.

Switch! Deze week heb ik, geloof het of niet, zomaar ineens een stuk minder jeuk! Joeehooeeeee!!! Woot woot! Halleeelllluuujaaaaa! Yes! Maar helaas heb ik wel steeds meer last van mijn rug én mijn bekken. Dat is dan weer even jammer de bammer. Maar ach, er is weer een week voorbij en dat maakt mij blij! Ik merk dat mijn hor(ror)monen echt 'all over the place' zijn. Het ene moment ben ik helemaal gelukkig en het volgende moment voel ik mij ontzettend down. Wat een mindf#ck is dat zeg

Week 32 was een gek weekje. Ik begon de week met een bezoekje bij mijn dermatoloog. Ik was blij dat ik haar kon vertellen dat het eigenlijk best wel goed met mij gaat. De jeuk is niet erger geworden, het lijkt zelfs langzaamaan iets minder te worden. Daar zijn we allebei uiteraard ontzettend blij mee. Ik blijf wel tot aan mijn bevalling doorgaan met drie keer per weer lichttherapie, maar dat vind ik helemaal prima. Voor geen goud wil ik dat de jeuk weer erger word. Dan maar drie keer per week om 08:00 uur in het ziekenhuis zijn. Dat heb ik er dan maar al te graag voor over!

Helaas kreeg ik deze week wel steeds meer last van mijn rug. Vooral 's nachts werd ik weer echt wakker van de pijn in plaats van de jeuk. Gelukkig helpt een paracetamol dan nog prima. Fjieeuww! Maagzuur, nactmerries en hoofdpijn zijn deze week trouwens ook de dagelijkse bonuskwaaltjes die mij bezig houden. Ook lijkt het alsof ik soms last heb van bekkenpijn omdat ik soms echt enorme steken krijg in mijn vagina. Alsof mevrouwtje effe naar beneden schopt ofzo. Jikes! Ook zijn maagzuur en hoofdpijn de dagelijkse kwaaltjes die mij bezig houden.

Nondeju!

Ze is sowieso echt zo mega beweeglijk! Zo goed en veel heb ik Lola nooit voelen bewegen. En dat terwijl mijn placenta weer aan de voorkant zit. Soms lijkt het alsof er een alien in mijn buik zit. De bewegingen die ze maakt. Nondeju, dat is soms best wel pijnlijk hoor! Gelukkig is deze pijn ook fijn, haha. Het geeft mij de bevestiging dat mevrouwtje zich nog steeds vermaakt daarbinnen. Nog even volhouden moppie.

Ik heb de laatste week ook veel genietmomentjes gehad gelukkig. In mijn hoofd krijg ik steeds meer rust en accepteer ik dat het nu is zoals het is. Ik wil graag genieten van het bijzondere feit dat ik een geweldige dochter heb en er binnenkort nog eentje mag verwelkomen. Ongelooflijk hoe dankbaar ik hiervoor ben en ik realiseer mij dit steeds meer nu het echt dichtbij komt. Ik probeer nu echt bewust te genieten van mijn momenten met Lola. Nu is ze nog eventjes 'alleen' en straks moet ik mijn aandacht verdelen over haar en haar zusje. Ze is en blijft toch mijn eerste kindje. Wat een rijkdom!

32 weken check

Volgende week ga ik weer naar mijn verloskundige. Ik ben zo benieuwd hoe het met ons mini meisje gaat! Of ze nog steeds voor ligt met haar groei. Mijn buik voelt echt enorm, dus het zal mij niets verbazen als het nog steeds zo is! Je leest het volgende week.

Dit was alweer week 32. Lees hier mijn vorige zwangerschapsupdates! 

7 jaar geleden

o jeetje...wat heftig! Dankjewel!