Snap
  • Zwanger

Zwangerschapsupdate - Week 23

Deze week stonden vreetkicks en nesteldrang op het menu...Letterlijk en figuurlijk een heerlijke week!

Week 23 zit er alweer op. Een week vol met zonnige momenten. Een week waarin ik maar 2 dagen naar mijn werk moest en er vijf “vrij was”. En dan ook nog met zo’n heerlijk zomers zonnetje, wat wil je nog meer?! De week waarin ik zoveel ongezonde snacks at dat ik volgens mij wel 2 kilo aan ben gekomen en waarin ik eindelijk ben begonnen aan het klussen in Lola’s grote meisjeskamer.

Een heerlijke week, letterlijk en figuurlijk!

De afgelopen dagen (vr)at ik voor twee leek het wel want oopsiefloopsie wat heb ik veel ongezonde snacks naar binnen gewerkt. Appelflappen, ijsjes, frietjes, aardbeientaart, chips en nog veeeeeeeeeeeeeel meer heerlijke en vooral slechte dingen die ik normaal gesproken al niet zou moeten eten omdat ze gewoon aan mijn lijf blijven hangen, maar nu met een kleine baby in mijn buik is dat natuurlijk helemaal niet verstandig. Dat is dus echt even een flink puntje waar ik even beter mijn best voor moet gaan doen, want als ik op dit tempo door blijf gaan dan ben ik straks 30 kilo zwaarder aan het eind van mijn zwangerschap en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus, Jans, even die knop om en focus! Doe het voor de baby!

Veel leuke activiteiten

Samen met dochterlief (en soms ook vriendlief) ondernam ik deze week een aantal leuke activiteiten. Zo gingen we samen op de fiets naar de bibliotheek en gingen we daarna samen shoppen. Op donderdag was papa vrij en hadden ze samen een vader dochter dagje zodat ik de hele dag (jawel!) meubeltjes kon schilderen voor op Lola’s grote meisjeskamer. 7,5 Uur lang heb ik staan ontvetten, schuren en schilderen terwijl zij samen leuke dingen deden. Heerlijk vond ik het! Aan het eind van de dag was mijn batterij wel helemaal leeg, maar wat ben ik nu al blij met het resultaat! Er moet nog flink wat gebeuren en ik wil nog veel meer meubels schilderen, zoals Lola’s nieuwe grote bed. Dus voorlopig ben ik nog wel eventjes zoet. De nesteldrang is er in ieder geval weer hoor! Het liefst zou ik nu fulltime aan haar kamertje willen klussen, maar helaas moet het nu toch echt allemaal “tussendoor”.

Genieten van de zon

Natuurlijk heb ik ook heerlijk genoten van de zon in de afgelopen dagen. Op vrijdagochtend gingen dochterlief en ik wandelen naar StrijpS (Eindhoven) om daar lekker te lunchen in de Vershal, om vervolgens te shoppen in de Urban Shopper en bij Soul2SoulKids (tweedehands kinderkleding zaak). ’s Middags haalde ik Lola’s zwemkleding weer tevoorschijn en mocht ze de rest van de middag lekker in haar zwembadje spelen. Het voelde echt als vakantie! Natuurlijk heb ik mijzelf (en Lola) goed ingesmeerd en zo min mogelijk in de zon gezeten, wat soms best lastig was. Zaterdag kwam een vriendinnetje van Lola’s kinderdagverblijf samen met haar ouders op “playdate” en hebben de meiden samen heerlijk in de zwembadjes gespeeld. Haar ouders waren helemaal verbaasd hoe de twee dames zich zo lang zo goed konden vermaken. Zo leuk om te zien! Het was zeker voor herhaling vatbaar!

Mijn tweede Moederdag

Zondag was het Moederdag en in tegenstelling tot vorig jaar was het dit keer een ge-wel-dige dag! Ik ben ontzettend verwend, met ontbijt op bed, een mooi knutselwerkje van Lola en een hele toffe Hello Little One kraambox. ’s Morgens hebben we een mooie fietstocht gemaakt naar de fruittuin en daar samen gewandeld en geluncht. ’s Middags hebben we een bezoekje aan een (bijna lege) Ikea gebracht om wat spullen voor Lola’s kinderkamer te halen. ’s Avonds aten we weer fijn buiten en speelde Lola ontzettend lief zelf buiten in het badje. Een mooie afsluiting van een perfect weekje dus!

Dit was week 23 alweer, lees snel weer een nieuwe update! Lees hier al mijn zwangerschapsupdates.