{{ message.message }}
{{ button.text }}

ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 15 & 16

Lees mee in mijn dagboek over week 15 & 16, over heel veel pijnstillers, een jongen of meisje en lieve grote zus Lola.

Afbeelding blog 'ZWANGERSCHAPSUPDATE – WEEK 15 & 16' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag weer een zwangerschapsupdate, dit keer over week 15 en 16…over heel veel pijnstillers, een fijnere zwangerschap. Een jongen of een meisje en lieve grote zus Lola.

Ook deze weken waren lekker druk. Er stonden veel leuke uitstapjes en dates met vrienden en vriendinnen op de planning. Ik merk dat ik nu een stuk minder moe ben dan de weken hiervoor en ondanks de gebroken nachten. Ik heb namelijk al sinds dag één last van mijn rug. Helaas lijkt dit alleen (tijdelijk) te verhelpen met een paracetamol. Gelukkig zijn deze niet schadelijk voor de baby en helpen ze wel. Ik word namelijk iedere nacht één á twee keer wakker van de pijn, dan waggel ik als een slapende zombie naar de badkamer voor een pijnstiller en een moeders voor moeders pitstop om vervolgens weer heerlijk in slaap te vallen. Helaas lukt het mij zonder pijnstiller niet om verder te slapen. Balen natuurlijk, maar gelukkig slaap ik niet maar 2 uur per nacht zoals tijdens mijn vorige zwangerschap. Het gaat nu ook zoveel sneller dan de eerste keer voor mijn gevoel. Ik heb er al een derde opzitten!

Fijnere zwangerschap (tot nu toe)

Mensen vragen me regelmatig hoe het gaat, ik vind deze zwangerschap (tot nu toe) ondanks de pijn een stuk fijner dan de vorige. Ik heb niet 24 uur per dag maagzuur en geen jeuk, dus mij hoor je niet klagen! Ik geniet met volle teugen!

De nieuwsgierigheid om te weten of je een jongen of een meisje bent wordt steeds sterker. Ik wil het zo graag weten! Tegelijkertijd is het ook wel fijn om het niet te weten. Nu kan ik nog fantaseren over een broertje of zusje voor Lola. Straks weet ik precies hoe de toekomst er uit zal zien, die kan nu nog twee kanten op. Al wil ik ook graag beginnen aan Lola’s grote meisjes kamer zodat ik daarna jouw kamer kan restylen. Jij krijgt namelijk Lola’s babykamertje. Af en toe vertel ik dat al tegen Lola en ze lijkt het wel leuk te vinden. Ik kan niet wachten tot ze haar nieuwe kamer ziet. In mijn hoofd ben ik al druk bezig met inrichten en stylen. Ook ben ik al flink aan het verzamelen van ideetjes op mijn Pinterest board.

Lola is nu al de liefste grote zus

Ik mocht weer op bezoek bij de verloskundige. Dit keer geen echo, maar wel even luisteren naar het hartje van de baby. Binnen 1 seconden vond ze hem al en het klonk prachtig. De baby groeit goed en de baarmoeder is al goed te voelen. Ik kan ook echt mijn buik niet meer inhouden. Maar dat is ook wel weer fijn, want ik heb niets meer te verbergen!

Lola is trouwens al flink aan het oefenen met grote zus zijn. Ze is ontzettend lief en zorgzaam bij alle baby’s van vriendinnen, zo schattig! Kusjes geven, knuffeltjes en speeltjes brengen. Ze is zo lief! Dat beloofd alleen maar goeds voor de toekomst!

Tot zo ver week 15 en 16, binnenkort weer een nieuwe update! Lees hier mijn andere zwangerschapsupdates.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je