{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapssuiker?

Heb ik dat.... Onze kleine vent ligt te hoog of is aan de grote kant. Dus voor de zekerheid een extra echo.

Afbeelding blog 'Zwangerschapssuiker?'

Heb ik dat... vandaag weer controle bij de verloskundige (een andere als mijn vorige controle) en ook deze verloskundige kwam tot de conclusie dat onze kleine vent wel heel erg hoog ligt of misschien wel te groot is. Waarschijnlijk ligt hij erg hoog, maar voor de zekerheid wordt er volgende week een groei-echo gemaakt. Tevens moet ik bloedprikken voor zwangerschapssuiker. Gelukkig kan dit gecombineerd worden met de reguliere bloedtest, want ik heb het helemaal niet op bloedprikken. Alleen de gedachte al. Maar het is voor een goed doel dus dan moet het maar dat ik me er overheen zet.

Ik heb even gelezen wat dat dan zou betekenen als ik zwangerschapssuiker heb. Niet dat ik me daar iets bij voor kan stellen want geen een van de symptomen komen bij mij bekend voor: vaak dorst hebben, veel plassen, veel vruchtwater en kindje is wat groter. En alleen dat laatste in misschien het geval.

Gelukkig is het wel goed te behandelen mocht ik het hebben met een dieet. In plaats van drie grotere maaltijden een je dan wat meer kleinere maaltijden. Al moet ik zeggen dat ik overdag mijn eten toch al verdeel alleen het avondeten niet. En op het werk zijn de maaltijden wat meer verdeeld dan thuis, omdat ik met een kleine dame zit die we gewoon regelmaat willen laten houden.

Ach ja. Over een weekje mogen we onze kleine vent weer bewonderen. Het zal allemaal wel goed zijn. Ik denk dat hij gewoon wat hoger ligt omdat ik best veel intensief (heb) gesport ook nog in de begin periode van mijn zwangerschap. Maar extra controle kan nooit kwaad en o ja dat bloedprikken brrrr....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je