{{ message.message }}
{{ button.text }}

Te veel vragen, te weinig antwoorden!

Verschrikkelijk bang dat ik van alles verkeerd doe en ook ga doen. Nou weet ik wel dat dat helemaal niet nodig is, maar ik wil antwoorden

Afbeelding blog 'Te veel vragen, te weinig antwoorden!' Achtergrond blur afbeelding
Ik maak me constant zorgen. Is dat normaal? Ik praat met mensen over mijn zwangerschap, over mijn aanstaande ouderschap, over mijn stress bij zwangerschap, en ik word er vreselijk onrustig van. Ik ben verschrikkelijk bang dat ik van alles verkeerd doe en ook ga doen. Nou weet ik wel dat dat helemaal niet nodig is, maar gevoelens zijn lastig om uit te zetten. Tot mijn spijt. Het is ook verschrikkelijk frustrerend dat er altijd dingen blijven die je niet kunt plannen. Wanneer de bevalling is, hoe de bevalling zal zijn. Hoe mijn kindje is als het eenmaal geboren is, hoe ik zelf ben na de bevalling. Het is zo lastig om dingen in te plannen en te regelen. Ook met school. Kan ik in april mijn studie weer oppakken? Misschien wel, misschien ben ik dolblij dat ik eindelijk mijn gedachten op iets anders kan focussen dan spuugdoekjes en poepluiers. Misschien kan het helemaal niet en maak ik een grote fout als ik besluit in april weer te beginnen en kan ik beter tot september wachten. Kinderopvang? Dat ligt een beetje aan de vader. En die is werkloos op het moment. Dan misschien nog steeds. Of misschien ook niet. Dat onzekere frustreert me, dat maakt me onrustig.

Is stress bij zwangerschap normaal?

Ik heb mensen gesproken die zeggen dat het bij de zwangerschap hoort. Dat het de op hol geslagen hormonen zijn. Dat ik daardoor het overzicht een beetje kwijtraak en sneller in de stress schiet dan normaal. Is dat zo? Is dit gevoel iets tijdelijks? Ik ben nu zes maanden... Gaat dit gevoel nog voorbij? Of blijf ik me zo voelen tot de zwangerschap voorbij is? Ik heb te veel vragen en te weinig antwoorden! Note van de redactie: Meer vrouwen hebben hier last van. Lees hier meer over.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je