Snap
  • Zwanger
  • buik
  • Suikertest
  • Groeiecho

Zwangerschapsdiabetes of gewoon een dikke buik?

6 jaar geleden

Alle zwangerschappen zijn zoooo anders, bij mijn eerste had ik geen buik tot aan 8 maand en dan *poef* magisch een gigantische buik in de laatste maand, pijnlijke striemen waren het gevolg en niet zoveel aan te doen. Ook bij de 2de pas aan 6-7 maanden een buik beginnen krijgen. De 3de was een meisje en dan had ik al heel vroeg een grote buik, op 12 weken al... Vroegen ze mij ook "toch zeker dat er geen 2 in zitten?!" (Ik denken nee, de 2de vrucht is platgevallen) Nadat mijn vliezen gebroken waren en al het vruchtwater wegliep was mijn buik al 5 cm ingevallen. Ze was geschat op 3.800 kg, geboren met 53cm en 3.400kg - mooie slanke dame! Nu met de 4de ook een meisje en ook weer een goede ronde buik, nog 15 weken te gaan... (bij elke zwangerschap +-8kg bijgekomen en na de bevalling was alles weg :D hopelijk deze keer ook terug!) Oh en mijn meisje is er in 1 duwtje uitgevlogen, dus schattingen zijn maar dat - schattingen! Geen zorgen maken.

6 jaar geleden

Dan ben je idd ook op die manier zwanger. Is wel zwaar maar ook heel mooi. Gewichten zijn inderdaad mooi. Belangrijkste is idd dat alles in orde is ?

6 jaar geleden

Hahah precies. Dat kreeg ik ook vaak te horen. M'n moeder maakte wel eens de opmerking dat als ik zo doorging dat ik nog voorover zou vallen ? lekker gezonde gewichten ook!

6 jaar geleden

Dat is dan ook wel grappig. Een dikke buik en een relatief kleine baby. Als ze maar gezond zijn toch ?