{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsdiabetes of gewoon een dikke buik?

Afbeelding blog 'Zwangerschapsdiabetes of gewoon een dikke buik?' Achtergrond blur afbeelding

Alles verliep normaal. Ze hadden me wel eens gezegd dat ik veel vruchtwater had maar dat was niet raar. Tot ik met 30 weken een afspraak had bij de verloskundige. Mijn buik was toch aan de grote kant. En omdat het mijn eerste zwangerschap was konden ze niet weten of dat mijn manier van zwanger zijn was of dat er toch meer aan de hand was.
Voor alle zekerheid wouden ze een extra groei echo laten maken.

Met 31 weken zat ik bij het echo centrum. En nogmaals was de conclusie; veel vruchtwater. Maar ook had mijn mannetje al een aardig dik buikje. Maar dit was niks nieuws. Dus werd ik toch maar doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een suikertest.

Daar zaten we dan de volgende dag half 9 in het ziekenhuis. Aangezien die test op lege maag moet en het neemt nogal wat tijd in beslag wil je wel redelijk op tijd zijn.
Je laat bloed prikken, drinkt een heerlijk suikerdrankje gaat een uurtje zitten voor de volgende prik dan weer een uur zitten en dan de laatste prik. En laat ik nou een hekel aan naalden hebben. Dit wordt echt geweldig.

Na een aantal dagen zit ik bij de verloskundige voor de uitslag. Gelukkig geen zwangerschapsdiabetes..
De verloskundige noemde het maar een welvarende baby die het goed had in mijn baarmoeder.

Ik had ook wel vaker van mensen gehoord dat ik een (zeer) grote buik had met de vraag of ik in verwachting was van een tweeling. Mij viel het niet zo op. Maar als ik terug kijk naar foto's snap ik wel waar ze het over hadden.

Geen diabetes hebben was 1 zorg minder maar nu ging ik denken hoe zwaar mijn bevalling eventueel zou worden met een baby die nu al (te) zwaar is..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je