{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapscursussen – nuttig of niet nodig?

Heb jij een zwangerschapscursus gedaan? Yoga of iets anders? Waarom juist wel of niet? Zou je het bij een tweede kindje weer doen?

Afbeelding blog 'Zwangerschapscursussen  – nuttig of niet nodig?  '

Je bent (voor de eerste keer) zwanger. Je wordt overspoeld met allerlei informatie. Over wat je allemaal kunt doen om je zwangerschap zo comfortabel mogelijk te maken maar ook om je zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op de geboorte van je kindje(s).

Fit Zwanger

Zo kun je allerlei soorten cursussen volgen, zoals bijvoorbeeld yoga, pilates of zwangerschap gym. En ga zo nog maar even door. Er is voor ieder wat wils. Ik heb zelf destijds gekozen om allerlei gratis cursussen te volgen over borstvoeding, ontspanning, houding en ik heb een heuse “Fit Zwanger” cursus gevolgd. Tijdens deze cursus deed ik samen met een klein groepje zwangere dames allerlei bewegingsoefeningen en kregen we tips over alles wat te maken had met de zwangerschap en de bevalling.

We leerden bijvoorbeeld de meest simpele dingen als; hoe kun je veilig en makkelijk uit je bed stappen met een zwangere buik zonder je buikspieren te overstrekken. Of hoe plas je je hele blaas leeg terwijl er een kindje bovenop drukt. Samen met de cursiste leerden we hoe je moet letten op je ademhaling en hoe je het makkelijkst kunt persen. Ook leerden we hoe je je bekkenbodemspier kunt trainen al voor de bevalling. Super nuttig en fijn om jezelf voorbereid te voelen voor de bevalling. Een marathon die je gaat lopen waarvan je nooit zeker weet hoe het je zal vergaan. Natuurlijk is het best gek om met een groep vrouwen te gaan zitten puffen op een stoel, maar het is wel fijn om al een keer te “ervaren” hoe je met die situatie om kunt gaan.

Ook werd ook de hele bevalling van a tot z besproken en met behulp van duidelijke plaatjes uitgelegd. Ik vond het super interessant en leuk om iedere week de andere mama’s te zien “groeien”. Ik denk dat ik bij een tweede weer een cursus ga volgen, maar dan weer een andere, misschien wel yoga of pilates. Dat lijkt me wel wat. Ik zou het daarom ook alle nieuwe mama’s to be aanraden om een zwangerschapscursus te volgen. Voor de informatie, oefeningen en het ontmoeten van andere zwangere dames.

Vaak worden ze trouwens ook (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar.

Heb jij een cursus gevolgd of volg je er eentje? Wat voor cursus volg(de) je en zou je hem bij een tweede kindje weer volgen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je