{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsboeken

Vanaf het moment dat ik het wist heb ik gelezen. zwangerschapsBoeken, tijdschriften, artikelen en het internet van onder tot boven.

Afbeelding blog 'Zwangerschapsboeken' Achtergrond blur afbeelding
Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was tot na de bevalling heb ik gelezen. zwangerschapsBoeken, tijdschriften, artikelen en het internet van onder tot boven. Overal word je verteld hoe mooi het is, dat je een gloed over je heen hebt en ondanks dat je zwanger bent, je nog steeds sexy bent. Nou heb ik een goede ‘normale’ zwangerschap gehad, geen vervelende of enge dingen mee gemaakt gelukkig. Maar waarom word alles afgeschreven als ‘een zwangerschapskwaaltje’. Daarvoor lees ik geen boeken, ik wil weten wat er met mijn lijf gebeurt ik wil echt voorbereid zijn. Behalve alle zoete verhalen horen vrouwen ook te weten dat ze dik worden, logisch natuurlijk want je bent zwanger, maar ik schrok wel even toen ik mijn eigen tenen niet meer kon zien wanneer ik naar beneden keek. Zeg maar dag tegen je mooie laarsjes, die krijg je in je eentje niet meer aan. En als we toch naar beneden kijken…hoe wist jij of je goed geschoren had? Een intieme vraag natuurlijk, daar hoef ik dan ook niet perse een antwoord op. Maar daar denk je van te voren toch niet aan?! Veel boeken houden op net voor de bevallig, alsof het dan klaar is. Maar daar denkt je lichaam heel anders over. Hoe je er fysiek aan toe bent heeft natuurlijk ook heel veel te maken met je bevalling en is in veel gevallen verschillend. Toch zijn de meest voorkomende pijntjes vaak hechtingen bij een knip of scheur, tepelkloven wanneer je borstvoeding geeft maar ook wc bezoekjes zijn vaak geen pretje. Door de druk die je hebt uitgeoefend tijdens de bevalling is de hele streek erg gevoelig geworden. Het koste me ook wat tijd om te wennen dat ik weer bloedde, na 9 maanden je maandelijkse periode gemist te hebben is dat best vreemd eigenlijk. Sommige dingen klinken misschien logisch maar als het niet in de voorbereidingsboeken staat, hoe kan je dan voorbereid zijn?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je