{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsweek 19 + foto

Blog over de 19de week van de zwangerschap..

Afbeelding blog 'Zwangerschapsweek 19 + foto' Achtergrond blur afbeelding

Zwangerschapsweek 19

Hoe voel jij je in week 19 van jou zwangerschap?

25 augustus 2013 bereikte ik met mijn zwangerschap week 19. Vol spanning aan het afwachten op 2 september want dan stond de 20 weken echo gepland! De laatste dagen duren dan nog langer dan normaal. Ik voelde mij wel iets beter als de voorgaande weken want wat heb ik mij belabberd gevoeld zeg. Met twee binkies van 3 en 6 jaar erbij weegt zo'n zwangerschap net iets zwaarder.

Wat is er veranderd aan je lichaam en wat voor symptomen heb je?

Voor mijn gevoel is mijn buik tot nu toe vergeleken met de eerste twee zwangerschappen kleiner. Helaas heb ik geen foto's bij de hand om dit te vergelijken met elkaar. Verder ben ik nog steeds veel moe en ben ik bij wijze van spreken na het boodschappen doen al helemaal op. Maar zoals ik hierboven al vertelde gaat het wel iets beter als de weken hiervoor en dat scheelt al een hele hoop!

Wat heb je allemaal al geregeld?

Mijn bevalling word een geplande keizersnee, en mijn controles verlopen dan ook in het ziekenhuis. Verder heb ik mezelf ingeschreven voor de kraamzorg. Ditmaal bij "Kraamzorg mama". Ik ben benieuwd!

Als bijlage voeg ik een foto van mijn 19 weken buikje toe, hoop dat het lukt want het is mijn eerste blog ooit! Verder ben ik ook benieuwd naar foto's en verhalen van jullie!


Leuke weetjes:

*In week 19 merk je echt dat je zwanger bent, je kunt er nu echt niet meer omheen. Je word zwaarder en je broeken en rokken gaan strakker zitten en zitten je niet lekker meer. Een positiebroek met lekkere elastische buikband aan de bovenzijde is nu wel handig om in te slaan voor je garderobe!

*De baby is nu ongeveer 15cm lang, gemeten vanaf zijn kruin tot aan zijn stuitje en hij blijft maar doorgroeien. Hij kan nog steeds lekker heen en weer wiebelen in de baarmoeder en doet dat dus ook veelvuldig. Zo maakt hij zijn spieren als maar sterker!

*Lichaamsdelen zoals de benen en voeten ontwikkelen zich net iets later dan de armen en handen. Vorige week in week 18 waren bijvoorbeeld de vingers aan de beurt. Ze kregen hun unieke patroon van groeven en plooien. De groeven en plooien in de voetzolen en tenen worden in week 19 gevormd.

*Ook zul je binnenkort waarschijnlijk je 20 weken echo krijgen, of heb je deze misschien al gehad.

De 20-weken echo wordt ook wel structureel echoscopisch onderzoek genoemd. Hoofddoel van de 20-weken echo is onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van een open rug of een open schedel. Bij deze echo wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van het kind. Hierbij kunnen ook andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt gekeken of het kind goed groeit en of er voldoende vruchtwater is.En als het een beetje mee zit kun je ook het geslacht van de baby zien!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je