{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschaps update week 21

20 weken echo, nesteldrang, dakkapellen, laatste schoolweken, eind assessment, hekje weg, potjesstaking, trapjes, rugpijn, groeiende buik.

Afbeelding blog 'Zwangerschaps update week 21'

Dit zijn zomaar een paar woorden die de laatste tijd bij mij de boventoon hebben gespeeld.

De zolder die we hebben laten vergroten met twee dakkapellen wordt momenteel afgewerkt. Dit duurt toch wat langer dan de meneer in kwestie verwacht had en inmiddels gaan we week drie in van de verbouwing. Na deze week heeft meneer geen tijd meer maar of het dan af is, dat vraag ik mij af. Ik zelf ben nogal ongeduldig en wil nou eindelijk eens met onze slaapkamer naar de zolder verhuizen zodat ik Nino's nieuwe slaapkamer kan gaan klaar maken en uiteindelijk de babykamer kan afronden voor de aankomende baby. Ik heb namelijk al enigszins nesteldrang en wil zo graag alle kleertjes ophangen, tien keer wassen en opnieuw ophangen. Maar goed, ik moet geduld hebben, in mijn verlof heb ik hier hopelijk nog genoeg tijd voor. 

In de afgelopen weken heb ik bedacht om Nino voor te bereiden op een nieuwe kamer met een nieuw bed door eerst een paar andere kleine stapjes te zetten zoals geen hekje meer voor zijn bedje. Dit was niet bepaald een succes. De normaal zo goed inslaap vallende jongen wist nu niet hoe snel hij steeds zijn bed uit moest kruipen en overal heen moest rennen. Wat een dikke pret, slapen daar dacht Nino echt niet meer aan. Ik weet dat het gewoon doorzetten is maar ergens hadden we daar op dit moment de energie niet voor en dus is het hekje er net zo snel weer op gegaan als dat het eraf was. Daarna bedacht ik dat het misschien goed was om Nino eerst onder een dekentje te leren slapen in plaats van een slaapzak maar dat accepteerde Nino echt niet en hij heeft toen bijna de hele nacht wakker gelegen. Ook daar moet ik zeggen dat wij niet de volhoudende ouders waren en meteen het slaapzakje weer terug ingevoerd hebben. Nu hebben we besloten in de nieuwe kamer zijn ledikant voor de eerste tijd gewoon mee te nemen en het op een later tijdstip weer te proberen. Hopelijk is Nino dan zelf ook wat ouder en begrijpt alles beter, dan is het ook wat makkelijker uitleggen.

Ondertussen heeft Nino besloten dat op het potje plassen helemaal niet zo interessant meer is en wil hij er niet meer op. Ook na een rollenspel met de pop die op het potje ging was Nino niet aan te sporen en dus laten we het er maar bij. We willen geen druk opvoeren en proberen het later wel weer opnieuw.

Ik heb eindelijk mijn eind assessment gehad van mijn Studie tot Specialist Jonge Kind en deze gehaald. Wat voelt dat fijn. Volgende week is mijn diploma uitreiking. Wat een heerlijk gevoel om hiermee klaar te zijn!!! Werk is echter wel weer wat drukker nu de laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken. Naast de normale drukte van het maken van de portfolio's/rapporten, de oudergesprekken en het afronden van de klas is er dit jaar ook nog extra geregel bij gekomen doordat we met een nieuwe klassenindeling gaan werken aankomend jaar. Dit zorgt niet alleen voor een goede organisatie vanaf onze kant maar ook voor vragen bij ouders die wij zo goed mogelijk moeten opvangen. Dit gaat gelukkig allemaal goed maar kost wel energie en tijd. Ik merk dat werken sowieso zwaarder wordt omdat ik steeds meer last heb van mijn onderrug (SI gewricht). Ik sport op dit moment nog bij Mom in Balance en bij Zwangerfit. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of dit vol te houden is. Vooral Mom in Balance is zeer intensief en van de bekkenfysiotherapeut van Zwangerfit heb ik tips gehad waarbij eigenlijk is aangegeven wel te blijven bewegen maar geen kracht meer te zetten. Morgen bespreek ik even bij Mom in Balance of het dan nog nut heeft om mee te blijven doen. Hopelijk haal ik wel nog de laatste vijf schoolweken. Officieel moet ik ook na de zomer nog 2 tot 4 weken werken maar op dit moment ligt mijn doel even bij de zomervakantie, dan kijken we daarna wel weer verder.

Als laatste maar zeker niet onbelangrijkste heb ik vorige week de 20 weken echo gehad. Het is natuurlijk heerlijk om zo een lange tijd naar je kleintje te mogen kijken maar vooral fijn om te horen dat alles in orde is. Mijn man en Nino waren ook mee. Nino was het na een tijdje wel zat maar alles liep verder goed en we hebben weer een paar leuke foto's mee. Die de mevrouw bijna vergeten was te maken maar gelukkig toch nog even maakte voordat we weg gingen. Mijn buikje is nu ook eindelijk een beetje aan het groeien en begint er nu mooi uit te zien. Langzamerhand loop ik weer als trotste zwangere vrouw rond en vind ik het heerlijk dat we weer de zomer in gaan, ondanks dat mijn huid de zon tijdens de zwangerschap minder fijn vind (ik had uitslag over mijn hele armen en benen gekregen) en ik moet zorgen dat ik goed ingesmeerd ben en mijn armen en benen enigszins bedekt hou. Maar ik zie dat maar als reden om weer wat nieuwe kleren te mogen kopen en zo maak ik daar ook wel weer wat positiefs van. 

Ik voel de ons meisje al best een tijdje trappen. Wat is dat toch weer leuk. Bij Nino voelde ik dit pas veel later maar ik heb begrepen dat het normaal is bij een tweede zwangerschap dit eerder te voelen. Ook ligt de placenta er dit keer beter voor. Ook mijn man heeft haar al kunnen voelen. Zo bijzonder. Maar met de hoeveelheid dat ik haar voel ben ik wel benieuwd wat voor druk meisje dit gaat worden. Spannend!

Op naar de laatste 20 weken!!!

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je