{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschaps Misselijkheid

Misselijkheid zijn in het begin van de zwangerschap is geen pretje! Soms duurt het 12 weken en soms duurt het de hele zwangerschap!

Afbeelding blog 'Zwangerschaps Misselijkheid' Achtergrond blur afbeelding

Misselijkheid zijn in het begin van de zwangerschap is geen pretje! Sommige vrouwen zijn er met 12 a 16 weken vanaf en anderen hebben er doorgaans de hele zwangerschap last van. 

Op de dag dat ik de 5e week van mijn 2e zwangerschap in ging het weer mis....de misselijkheid sloeg toe....de dag ervoor had ik mijn man voor zijn verjaardag verteld dat we zwanger zijn. Dolblij natuurlijk en ik zei nog .. Ik voel me prima ik ben zo blij!! Tijdens onze eerste zwangerschap ben ik bijna de hele zwangerschap ziek geweest met een aantal ziekenhuisopnamens die daarbij gepaard gingen. Nu is het alweer anderhalve week elke dag mis. Soms zitten er betere dagen tussen. Ik probeer gewoon naar m'n werk te gaan maar moet mezelf uit bed sleuren. Al ben ik wel van mening dat je beter in beweging kan blijven. Echter voel ik me nu al 3 dagen zo naar dat ik alleen maar op bed kan liggen. Mijn man vertrekt sochtends om 5 uur en zet dan alvast een doos met crackers naast me zodat ik doodstil kan blijven liggen en proberen wat crackers naar binnen te krijgen, na een half uur sta ik langzaam op en zet ik een kopje thee en neem dan gelijk de zwangerschaps vitamine in. Helaas word het spugen voor mij steeds heftiger. Mocht je hier ook last van hebben dan volgen hieronder een aantal tips.

Voordat je opstaat een ligt ontbijt beschuit of crackers of een Griekse yogert (dit schijnt trouwens ook te helpen voor het slapen gaan)

Belangrijk is dat je kleine beetjes per keer eet. 

Kan je niet tegen water? Drink dan kleine slokjes cola of een soepje zodat je toch vocht binnen krijgt. Waterijses kunnen ook helpen.

Probeer voor jezelf uit te zoeken waar je tegen kan. Zijn het warme of juist koude dranken die goed vallen.

Zorg ervoor dat je als je weg gaat altijd iets bij de hand hebt. Zoute sticks doen het bij mij ook aardig goed. (Maar neem hier niet te veel van teveel zout is niet goed voor jou en de baby)

Probeer verder je rust te pakken..ookal is dat soms niet makkelijk als je al een kleintje rond hebt lopen.

Vraag familie of vrienden om voor je te koken zodat je niet in de geur van het avond eten hoeft te staan. Probeer enigszins afwisselend te eten. 

Mocht je echt blijven spugen en niets binnen houden, niet meer vaak naar de wc moeten om te plassen, neem dan contact met je VK op. Je hebt dan kans dat je 1 a 2 dagen in het ziekenhuis aan het infuus moet zodat je vocht en mineralen binnen krijgt.

En onthoud ookal voel je je zooooo beroerd....het gaat een keer over!! Denk aan straks als je je mooie wondertje in je armen hebt..dan is ondanks alles het toch zeker waard..en dan mag je trots op jezelf zijn dat je je er toch doorheen geslagen hebt!!

Heel veel sterkte voor degene die zich zo misselijk en beroerd voelen!!! Leef met de dag & blijf positief!

Liefs 

Jennifer Birahy- van de Vegte

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je