Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • fitmom
  • Momlife
  • Klompvoet

Zwangerschap van Justin

Mijn verhaal over de zwangerschap.

Hoi!

Een tijdje geleden ben ik gevraagd om te gaan bloggen voor Mamaplaats en dat leek me erg leuk! Ik zal me eerst even voorstellen.

Ik ben Esmay, 26 jaar en mama van Justin die net 1 jaar is. Ons gezin bestaat uit mijn vriend natuurlijk haha, Justin van 1 en we hebben een leuke hond ( beagle ).

Het leek me wel leuk om te beginnen met hoe mijn zwangerschap is verlopen.

In november 2017 had ik een positieve test, heb eerst wel 100 testen gedaan voordat ik het geloofde omdat ik elke keer maar negatieve testen had.

Rond de 9e week van mijn zwangerschap liep ik buiten met de hond en kreeg ik in een keer ontzettende krampen in mijn buik, ik dacht gelijk dit is mis. Ben naar huis gegaan en ik verloor aardig wat bloed. Mijn vriend was aan het werk en kon niet zomaar weg dus heb gelijk mijn moeder gebeld en we mochten naar de verloskundige. Gelijk een echo gemaakt en er was een kloppend hartje te zien! Was zo blij.

De dagen erop bleven de krampen komen echt hele heftige krampen met heel veel bloed, dit heeft wel meer als een maand aangehouden dus echt genieten kon ik niet, continue naar de verloskundige gegaan en echo’s laten maken, op de laatste echo was een tweede vrachtzak te zien , waarschijnlijk heeft daar een vruchtje gezeten en is afgestoten ook wel “vanishing twin” genoemt.

Op een gegeven moment is het bloeden gelukkig gestopt en ik kon genieten van de zwangerschap ☺️.

Toen kwam de 20 weken echo, zelf ben ik geboren met een klompvoet maar wij wisten niet dat het een erfelijke factor kon zijn, dus mijn vriend en ik zaten al tegen elkaar oh als de baby een klompvoet heeft maakt niet uit, als dat alles is. Maar toen kwam het, de baby zijn voet stond inderdaad scheef en het was nog de vraag of het een klompvoet was of een dwangstand. Ik was best in shock en verdrietig want dit hadden we niet verwacht.

De weken erop moest ik naar de gynaecoloog om het vast te laten stellen, onze zoon had inderdaad een klompvoet. Ik weet dat je geen perfect beeld mag hebben van je kindje maar zulke dingen gun je je kindje niet, je hoopt natuurlijk dat die voor de volle 100 % gezond is en niks mankeert. Gelukkig heb ik zelf ervaring met de behandeling en dat hield ons positief?.

Mijn bevalling verhaal volgt!

Liefs

Esmay

Je kan me ook volgen op instagram.

https://www.instagram.com/esmayy.r

Snap
4 jaar geleden

Snap ik! Nou gelukkig niks aan de hand ?

4 jaar geleden

Gaat goed! Die heeft nergens last van☺️

4 jaar geleden

Ben benieuwd hoe het met je zoontje is. Niet zozeer vanwege zijn mogelijke klompvoetje, maar in verband met zijn "vanishing twin". Het kan zijn dat hij zijn zusje/broertje mist .

4 jaar geleden

Ik had het met me jongste tijdens de echo dachten ze ook een klompvoet te hebben gezien werd toen doorgestuurd om het na te laten kijken ze konden het tot 2 x toe niet met zekerheid zeggen of ie een klompvoetje had of dat het een voorkeurshouding was. En na zijn geboorte de volgende ochtend is de kinderarts wezen kijken en die zei toen hij heeft geen klompvoetje maar gewoon een voorkeurshouding met zijn voetje.. Maar ookal hadden ze de twijfel of ie het had of niet was ik wel in het ziekenhuis geweest waar ze er dan wat aan kunnen doen mocht ie het wel gehad hebben dat ik dan ook wist wat ze dan doen om het goed te zetten zeg maar... Maar omdat ze ook niet op de echo goed konden zien of ie het had of niet zit je daar wel tijdens je zwangerschap aan te denken van wat als...