{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap nummer 2

Elke zwangerschap is anders

Afbeelding blog 'Zwangerschap nummer 2' Achtergrond blur afbeelding

Elke zwangerschap is anders zeggen ze. Waar ik bij de zwangerschap van mijn dochter nauwelijks klachten had, op misselijkheid de eerste 3 maanden na, was dat dit keer anders. De eerste 3 maanden was ik wederom misselijk, maar ook moe. Z贸贸 moe, dat ik voordat de ouders nog wisten dat we een broertje of zusje voor onze dochter kregen, mijn werk en collega's wel al op de hoogte waren. Ik kon bijv. niet eens in de douche blijven staan, zo moe was ik, en als ik gedoucht had moest ik een half uur op de badkamervloer zitten om daar van bij te komen. Slapen deed ik tot een uur of 10 's ochtends, maar om half 12 was ik alweer kapot (waarvan?!..) en ging ik met mn dochter mee slapen tijdens haar middagdutje. Savonds ging ik ook tegelijkertijd met haar mee naar bed, om 20.00, om vervolgens tot een uur of 10 de volgende ochtend te slapen en wakker te worden met het gevoel geen oog dicht gedaan te hebben. Heel (letterlijk) vermoeiend.
Werken ging op dat moment zoals je begrijpt dus ook niet. Collega's heb ik, om ze niet onnodig ongerust te maken, daarom al ingelicht over mijn prille zwangerschap. Ik wist immers de oorzaak van die extreme vermoeidheid: zwanger zijn, aangezien mijn ijzer- en suikergehalte en andere bloedwaardes prima waren. Ik heb een periode halve dagen gewerkt en gelukkig kreeg de verloskundige gelijk en kon ik na de beruchte 3 maanden steeds meer en uiterlijk weer snel 100% aan het werk. Helaas begon ik met 4 maanden zwangerschap last van mijn rug en bekken te krijgen wat steeds erger werd. Waar ik bij de zwangerschap van mn dochter tot 7 maanden nog op de tennisbaan stond, weliswaar op een lager pitje, moest ik nu met 4 maanden zwangerschap helaas al stoppen en ging de sportschool niet veel later ook niet meer. (Sporten is mijn uitlaatklep en vond het daarom erg jammer dit niet meer te kunnen) Werken heb ik wel tot 34 weken zwangerschap vol kunnen houden gelukkig. Het scheelde een hoop dat ik geen lichamelijk zwaar werk doe.
Ondanks de 'mankementen' heb ik wel kunnen genieten van de zwangerschap gelukkig, want het blijft toch wel heel bijzonder zo'n klein groeiend mensje in je buik! Wat het dit keer extra bijzonder maakte was de bewuste beleving van mijn dochter daarbij. Kusjes geven op mijn buik, baby voelen, etc. super leuk!
Dat elke zwangerschap anders is, klopt in mijn geval dus wel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je