{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap no3

Hoe anders elke zwangerschap is

Afbeelding blog 'Zwangerschap no3' Achtergrond blur afbeelding

Een derde zwangerschap! 

Ik weet nog dat ik mn positieve test in mn handen had, ik voelde al voor ik ongesteld moest worden dat ik zwanger was, heel apart maar ik voelde de energie van dit kindje heel erg sterk. En nu bam zijn we alweer  op de helft! 20 weken zwanger is altijd een mooie mijlpaal.

Bij mn eerste zwangerschap ging de tijd zo langzaam, ik telde de dagen en ik was daarbij ook erg ongeduldig( dit ben ik met veel dingen overigens nog steeds ). Misschien kwam het omdat ik veel angsten had dat er wat mis zou gaan met mn meisje, ik moest dan ook de dag dat ik 40.1 wk was en bij de verloskundige zat enorm huilen ik wilde dat ze er uit kwam! En die nacht begonnen de weeën en pas die avond om 22u werd Eylin geboren. Wel na een enorm heftige bevalling met een nare nasleep en doodziek kindje, die er gelukkig bovenop is gekomen.


Door de zware bevalling en voor mij pittige babytijd duurde het 3 jaar voor ik aan een volgende zwangerschap toe was. Ik was in 1x zwanger en vreemd genoeg voelde ik me top, wel misselijk maar ik barste van de energie. Ik stond dit keer ook heel anders in de zwangerschap, ik had vertrouwen in mijn lichaam. Ik gaf Eylin nog steeds borstvoeding en ik had mijn verwachtingen van een newborn bijgesteld, en ik wist nu dat mijn moedergevoel volgen het beste was wat ik kon doen. Ik had geen haast en vond het echt heel erg leuk allemaal. Ik had zeker wel kwalen zoals bekkenpijn en het was die lente ontzettend heet, ik had enorme vochtbenen en ik kon niet zoveel doen. Door mijn vorige bevalling wist ik precies wat ik niet wilde, en precies wat ik wel wilde. Ik had zelf een ander ziekenhuis uitgekozen en heb hypnobirthing gevolgd. Ik zal in een andere blog verder vertellen over de bevalling van mn zoon.


En nu ben ik dus zwanger van baby nummer 3, dit keer was ik er sneller aan toe( Yulan is bijna 3 als zn broertje word geboren) de eerste weken waren wel zwaar, ik ben zeker tm week 13 constant misselijk geweest. Maar zins dat enigszins weg is ( met vlagen komt het terug) kan ik echt wel genieten. Mijn buik groeit mooi en ik voel hem al vanaf week 14 trappelen. Eylin is ook ontzettend lief voor mij en het scheelt dat ik niet zoveel moet werken. Ik merk dat de tijd nu zo snel gaat en ik wil nog zoveel regelen en klaar hebben. Maar ik heb alle vertrouwen dat dat goedkomt! Ik heb in elk geval zn kleding maat 50/56 klaarliggen. Een fijne draagdoek ligt ook klaar en de commode staat op zn plek in onze slaapkamer. En bovenal voel ik mij rustig en vol vertrouwen. Mijn lichaam kan dit en ik wacht rustig af.


Ervaren jullie de zwangerschappen ook zo verschillend?

Xx

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je