Snap
  • Zwanger

Zwangerschap... Het is niet altijd vanzelfsprekend.

Soms hoor je om je heen... Over 2 maanden wil ik zwanger zijn... Werkt het altijd zo? Nee... dit heb ik aan der lijve ondervonden.

Zwanger worden en een kind krijgen, dit was de droom van mij en mijn man.
Na 2 jaar proberen zwanger te raken was dit nog steeds niet gelukt.
Mede doordat het ongeveer 100 dagen duurt voordat de volgende cyclus er is was de kans dat wij snel zwanger zouden raken klein zijn. 

Daarom hebben wij een afspraak gemaakt bij een Gynaecoloog.
3 x Over hoorden wij: "probeer het nog een half jaar... Om de dag moet u dan gemeenschap hebben".
Door deze woorden werd de gemeenschap niet meer iets tussen man en vrouw, maar gewoon omdat het 'Moet'.

Na anderhalf jaar werd er besloten tot een kijkoperatie of bij mij alles toegankelijk was.. de baarmoeder en de eierstokken.
Gelukkig was de uitkomst dat wij in principe op natuurlijke wijze zwanger zouden moeten kunnen worden.

Omdat wij naar een andere plaats zijn verhuisd en mijn man daar een nieuwe baan gevonden had hebben wij ons daar op gericht.
Een collega zei mij dat zij haar kinderwens had opgegeven en dat zij een nieuwe open deur gevonden had. Ze ging voor zichzelf beginnen.
Hierdoor bedacht ik mij: "als een kind niet voor ons weggelegd wordt is er vast een ander doel in ons leven".
Mijn man en ik richten ons daarom op onze banen en ons nieuwe leven in een andere omgeving. We lieten het zwanger worden los en zouden wel zien wat de toekomst ons zou brengen.

Ongeveer 6 jaar nadat wij begonnen met proberen een kindje te krijgen was ik ineens 2 weken misselijk.. ik dacht dat het een griepje was. 
Toch vond mijn man dat ik toch maar even een testje moest doen...
'Even een testje' dacht ik.. pfff ik heb er al 10.000 gedaan! 
Toch heb ik gehoor gegeven aan zijn vraag en tegen alle verwachtingen in... De test was positief!
Omdat ik het niet kon geloven heb ik 3 testen gedaan op verschillende tijdstippen en nog 1 op de volgende dag.
Toen die allemaal positief waren heb ik een verloskundige gebeld en mocht daar na 2 weken een echo laten maken. 
JAAA!! We waren zwanger... 7 weken op dat moment...

Wat ik nou eigenlijk wil zeggen:

Hopen op een zwangerschap of druk erop leggen is niet goed voor een relatie en helpt niet altijd mee.
Misschien is het in sommige gevallen beter het los proberen te laten. Het klinkt cliché maar voor mij heeft het echt gewerkt.
Ik weet dat het niet makkelijk is maar het is zeker het proberen waard, hoe moeilijk het ook is.

9 jaar geleden

Wat moet het verschrikkelijk zijn geweest! Wel heel erg fijn dat jullie gezegend zijn met 2 mooie dochters.

9 jaar geleden

dat zwanger worden niet vanzelf sprekend is daar weten wij helaas alles van. Bij ons bleven de artsen ook zeggen dat het makkelijk zelf moest kunnen en dat hebben we ook geloofd voor 7jaar.....en toen was ik er klaar me. Ik wilde nog een keer naar het ziekenhuis want ik was inmiddels 33 en ik wilde niet dat het straks te laat zou zijn en dat we dan met lege handen stonden. daar werd ons verteld dat ik waarschijnlijk, op dat moment, onvruchtbaar was! Ik heb een zware operatie gehad en een van mijn eilijders werd verwijderd......ik bleek een Hydrosalpinx te hebben en het vocht liep terug mijn baarmoeder in te hebben.....en Endometriose te hebben. We hebben nu 2 prachtige dochters gekregen via IVF

9 jaar geleden

Het klinkt inderdaad cliché maar ik hoor vaak om mij heen dat HET niet op de klok doen en je richten op andere dingen het beste werkt. Ook in de directe omgeving aangeven er niet constant over te willen praten of de vraag willen krijgen wanneer wij een keer een kindje zouden krijgen (aangezien er 1 neef en 4 nichten waren voor wij Tygo kregen), hielp enorm om het wat meer los te laten. De romantiek was op een gegeven moment ook weer aanwezig en de relatie begon weer op te bloeien.

9 jaar geleden

Veel mensen waarbij het niet in één keer lukt vertellen hier ook niet graag over. Zelf ben ik er depressief van geweest en heb geleerd er toch over te praten, ook voordat wij ons wondertje hadden. Doordat ik in contact kwam met mensen in soortgelijke situaties kwam ik er achter dat er toch heel veel stellen zijn en dat wij hier niet alleen in staan/stonden.