{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap en duizeligheid

Afbeelding blog 'Zwangerschap en duizeligheid'

Wanneer je zwanger bent zijn er een hoop kwaaltjes die om de hoek kunnen komen kijken. Duizeligheid is er daar één van. Als je zwanger bent heb je hier meer last van dan normaal. Een licht gevoel in je hoofd en draaierigheid zijn onder andere kwaaltjes die dan veel voorkomen. Deze zullen het meeste voorkomen rond de 20 weken.

Oorzaken

Oorzaken van duizeligheid kunnen zijn:

  • Lage bloeddruk
  • Laag ijzergehalte
  • Laag suikergehalte
  • Opvliegers

Lage bloeddruk

Wanneer je een lage bloeddruk hebt zal je sneller last hebben van deze kwaaltjes. Mocht je hier voorheen nooit last van hebben, kan dit tijdens je zwangerschap toch ineens naar voren komen. Dit kan komen door de zwangerschapshormonen. Door te zorgen dat je genoeg vocht binnen krijgt kan je het wellicht tegengaan.

Tip: probeer eens een kopje bouillon. Erg effectief als je last hebt van duizeligheid.

Te laag ijzergehalte

Waarschijnlijk weet je al wel dat een te laag ijzergehalte ervoor kan zorgen dat je duizelig en licht in je hoofd wordt. En wat moet je dan eten? Juist, een lekker biefstukje! Alleen moet deze dan wel weer helemaal doorbakken zijn, aangezien je geen rauw vlees kan eten tijdens je zwangerschap. En dan is je biefstukje gelijk een stuk minder lekker. Maar geen zorgen, ook ander rundvlees is goed voor je ijzergehalte net zoals bonen, groene groentes en appelstroop.

Te laag suikergehalte

Het kan zijn dat je door je zwangerschap een ander eetpatroon aanneemt. Probeer dit niet te doen. Een laag suikergehalte kan deze kwaaltjes namelijk ook veroorzaken, en dit komt vaak door een onregelmatig eetpatroon. Zorg er dus voor dat je altijd een flesje drinken en wat te eten bij je hebt. Dat zorgt ervoor dat je suikergehalte zo weer omhoog springt!

Opvliegers

Wat ook een boosdoener kan zijn, zijn de opvliegers. Hiervan weten we dat deze voorkomen wanneer je in de overgang zit, maar ook tijdens je zwangerschap zal je hier last van hebben. Door de warmte die je op dat moment voelt, kan je niet lekker worden en licht in je hoofd. Probeer daarom goede suikers te eten. Die zorgen ervoor dat jij je weer snel beter voelt.

Bovenstaande oorzaken geven dus aan dat voeding een hoop tegen kan gaan. Voldoende ijzer en suikers binnen krijgen is dus erg belangrijk. Let er wel op dat je goede suikers binnenkrijgt, en natuurlijk niet te veel. Door hier gedurende je zwangerschap meer op te letten, zal je merken dat je minder last krijgt van deze kwaaltjes.

Wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje bij Nutricia!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je