{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap en bewegen

Zwangerschap en sport. Als coach van twee cheerleading teams neem ik nu ook hier verlof! Wel blijf ik lekker zwemmen tot dit kan!

Afbeelding blog 'Zwangerschap en bewegen' Achtergrond blur afbeelding

vandaag precies 36 weken zwanger.

Zoals in de intro is beschreven ben ik cheerleading coach van twee jeugdteams. Dit vergt, naast mijn baan veel energie en tijd. Ik heb zelf jarenlang op hoog niveau deze sport beoefend en wilde na het stoppen betrokken blijven bij de vereniging. Hoe mooi is het dan om de volgende generatie door te geven wat jij hebt geleerd + te streven naar wedstrijden en de meiden te zien genieten! 

De sport zelf houd in: een combinatie tussen turnen, stunten (gooien met personen!) kracht en dans. Als coach ben je continue in de weer met aanwijzingen, veiligheid en techniek aanleren dus ook voordoen. Misschien begrijp je al dat ik dit niet tot heel lang vol kon houden. Het vangen van een leerling was op een geven moment te zwaar. Wel heb ik een hoop betekend in techniek, maken van choreografie en het begeleiden in dans.

Deze week was het dan toch echt zover. Ik heb het stokje een paar maanden overgegeven aan een medecollega. Op de foto zie je mij vooraan met daarachter mijn kleinste leerlingen. Mijn medecoach staat helemaal achteraan. 

Helemaal stoppen met bewegen vond ik geen optie. Ik heb momenteel wel erg veel last van krampen, heb continue een hard gevoel in mijn buik. Wat erg heeft geholpen is ontspannen bij zwangerschaps zwemmen. Even geen druk voelen op je buik, dobberen en bewegen in het water! Heerlijk! Vandaag begin ik aan een van de laatste lessen. Ik ben over een maand uitgerekend, maar heb helaas ook erg last van mijn bekken. Wat erg helpt bij mij is om 1 activiteit te doen op een dag of dit te combineren. Ik woon in een flat, zonder lift, drie hoog. Heb afgesproken met de verloskundige maximaal 1 keer per dag deze trappen op en af te lopen. 

Gister was mijn derde bezoek aan mensendieck. Volgende week ook voor het laatst. Hier heb ik qua ademhaling enorm veel aan gehad! Ik had geen behoefte aan groepslessen (behalve zwemmen) en heb het "puffen" heb ik nu individueel aangeleerd gekregen.. Hoewel.. Aangeleerd.. Ik heb tips meegekregen voor voor en tijdens de bevalling. Hoewel groepslessen natuurlijk ook weer voordelen heeft! Ieder zijn keuze ;-) 

Volgende week weer verder bloggen! Op naar week 37!! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je