Snap
  • Zwanger
  • Gezond

zwangerschap en bevallen

Ik moest vandaag even terugdenken aan mijn zwangerschap en mijn bevalling. Nu zit dat er voor mij niet meer in want wij hebben 2 kindjes en willen het hier ook bij houden, maar zou ik nog een keer een zwangerschap willen???

Meestal hoor je moeders zuchten over de bevalling. Dat het zoveel pijn deed en allemaal horrorverhalen. Dat ze die bevalling het liefst over zouden slaan, maar die zwangerschap is geweldig!!

Nou, ik ben zo iemand die het heel hard andersom roept. Laat die bevalling maar komen. Daar doe ik er, als het moet nog wel 10 van. Die zwangerschap? Laat die maar zitten. Die zou ik het liefst over willen slaan.

Natuurlijk vind ik het geweldig om die schopjes en bewegingen te voelen en natuurlijk schept dat een band. Ik zou ook echt niet willen zeggen dat een zwangerschap alleen maar vervelend is. Helemaal niet! Maar als je zoals ik de hele zwangerschap gigantisch moe bent, veel last hebt van je bekken en van harde buiken, dan gaat de lol er wel een beetje af.

De laatste paar maanden kon ik nog niet eens meer met mijn zoontje spelen. Ja, alleen op de bank, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Je verwijt jezelf bijna dat je aan een tweede begonnen bent want nu heeft je oudste er last van. Natuurlijk is het niet zo zwart wit, maar het schiet toch even door je hoofd.

Nee, doe mij die bevalling maar. De 1e duurde in totaal 3,5 uur en bij de 2e ging ik van 5 cm ontsluiting in 35 minuten naar een lief klein schattig babytje. Zo’n bevalling gun ik iedereen!

10 jaar geleden

ik heb zelf een superfijne zwangerschap en superfijne bevalling (2,5u) gehad en ook ik zie er niet tegen op om dat nog eens te zouden moeten doen, nu hoef ik nog geen tweede en misschin wel nooit meer, maar voor de bevalling zou ik het niet laten. Het verbaasde me juist dat je van die ontsluiting en het kindje wat eruit komt nauwelijks wat voelt. Het enige onprettige van mijn bevalling waren de rug-en buikweeen die ik tegelijk kreeg.