Snap
  • Zwanger

zwanger zijn zonder partner

Alleen zwanger zijn.. Ik kwam na 2 weken nadat ik het met mijn ex uit had erachter dat ik zwanger was..

We wouden samen een kindje. Wie had gedacht dat ik binnen 8 weken al zwanger zou zijn?

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was woonde ik niet meer samen met mijn ex. 

We waren uit elkaar. Ik dacht altijd dat en kind een vader en moeder nodig had. Nu achteraf weet ik dat dat niet zo is. Het is een ideaal beeld wat je mee krijgt van kleins af aan. Kijk maar naar de televisie Hoe 'perfect' de gezinnetjes samen zijn. 

Ik heb besloten het kindje te houden we hadden er bewust voor gekozen en ik vond niet dat dit kleine wondertje wat in mijn buik groeide daar de dupe van mocht zijn dat zijn papa en mama niet meer samen waren. 

Geen een moment heb ik spijt gehad van deze keuze. Het was natuurlijk wel apart alles alleen te doen. Maar met mijn ex had ik zoveel ruzie. Ik had graag nog willen proberen samen ons kindje te gaan opvoeden. Nu achteraf ben ik blij dat niet te hebben gedaan. We hadden het niet samen gered. 

Ik ben voor 3 maanden terug bevallen van een prachtige zoon. Een bevalling voor in de boeken. Ik zou het zo weer over doen! Wat een bijzonder verliefd gevoel heb je als je pasgeboren baby op je borst word gelegt overspoeld met liefde. 

Het gaat goed met ons. We redden ons prima zo samen en ik kan alle aandacht geven aan mijn zoontje. Ik ben ook supertrots op hem. Ik wist niet dat mama zijn zo ontzettend goed gevoel je kon geven. 

Ik heb geen spijt van de relatie wat ik had met mijn ex. Ondanks alles wat een is gebeurd. Maar ik weet nou dat het geen stabiliteit was geweest voor mijn zoontje als we nou nog samen waren geweest.  

Ik ben elke dag gezegend dat ik de moeder mag zijn van dat kleine jongetje die de hele wereld toe lacht... 

8 jaar geleden

Was of ben je niet bang dat het je kind later veel verdriet gaat doen om zonder vader te leven...?

9 jaar geleden

Hallo ik ben Saba Ik heb een relatie men een oudere man die de helft ouder is al ik zelf maar ik heel graag moeder worden Ik weet dat deze relatie met zoon groot leeftal het niet meet kan om met hem kinderen te krijgen , ik heb met een goede vriend gevraagt om mij te helpen met mij kinder wens hij wil geen relatie om dat hij te veel werkt en graag singel wil blijven , ik zal graag van hem mij kinderen willen en dan kan mij vriend samen de kinderen opvoeden

9 jaar geleden

En heb je je ook één seconde afgevraagd wat je kind ervan zou vinden? Ik voel, ik denk, ik weet zeker...alles wat je zegt betreft jezelf, hoe jij het ervaart, nergens een woord over hoe je kind daar later op terug kijkt. Wacht 20 jaar met zo'n bericht dan weet je wat voor gevolgen het ook voor anderen heeft gehad. Ik wens jou en met name jou kind het beste toe maar uit eigen ervaring ben ik niet zo makkelijk zal zijn als dat je er nu over denkt.

9 jaar geleden

Ze zegt toch helemaal niet dat hij het kind niet mag zien? Ze zegt ook dat ze het goed voor elkaar heeft wat geld betreft, alleen jammer dat hij niet (voldoende) bijdraagt aan de opvoeding wat betreft alimentatie. Deze vader wou ook graag een kindje. Maar, blijkbaar is het onmogelijk daar samen uit te komen als de ander krom gaat liggen. Samen zonder ouderschapsplan afspraken maken kan niet iedereen. En dan nog, zo'n ouderschapsplan stelt weinig voor. Ik zie wat het met mijn kinderen heeft gedaan in de tijd dat ik een rechtzaak overwoog. Jemig, dan loop je echt even helemaal stuk hoor! Als de ander zich niet aanpast kom je gewoon nergens. Helaas moet een rechter beslissen, maar uiteindelijk fijn dat er iets bestaat dat kan helpen de situatie beter te maken!